Masaf Mantısı Tarifi

Ayfer Yavi

Lezzet.com.tr Yazarı ayferyavi@yahoo.com
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Geleneksel masaf mantısının lezzetini evinizde keşfedin! İncecik açılan hamurun içinde kavrulmuş kuzu kıyma ve taze maydanozun enfes buluşmasıyla hazırlanan bu tarif, damakları şenlendirecek. Kızartılan mantılar, lezzetli sosla buluşup muhteşem bir uyum yakalıyor. Siz de sofranıza bu eşsiz lezzeti taşıyın ve sevdiklerinizi şaşırtın! Masaf mantısı günümüzde kızartıldıktan sonra üzerine yufka örtülmeksizin suluca pişirilip hazırlanır. Veya önce fırında kızartıp sonra sosu verip, fırında 5 dakika daha pişirebilirsiniz.

Daha fazlası için değişik mantı tariflerine göz atın.

Masaf Mantısı Tarifi Tarifi İçin

Malzemeler

İçi için:

Sos için:

Masaf Mantısı Tarifi

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Katı bir hamur yoğurun. İnce yufkalar açarak küçük karelere kesin. 
  2. Kare yufkalara iç malzemesinden yerleştirip yufka uçlarını kayık şeklinde birleştirin. 
  3. Mantıları yağlanmış bakır tepsiye (veya yuvarlak bir tepsiye) alın. Ocağın üzerinde pembeleşene dek kızartın. 
  4. Üzerine ince bir mantı yufkasını tam olarak örtün. Tavuk suyu, tereyağı ve salçayı kaynatın. 
  5. Tepsinin kenarından mantının üzerine doğru kaynar olarak dökün (sos kaynar olarak dökülmezse mantı hamurlaşabilir). 
  6. Yine ocak üzerinde çevirerek pişirin. Yanında yoğurt ile servis edin.
  Servis Önerisi

Masaf mantısını, domates çorbası ve fırında mücver eşliğinde sunabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Mantı Tarifleri Fırın Yemekleri Hamur İşi Tarifleri Yöresel Tarifler