Girit Köfteli Börek

Ayfer Yavi

Lezzet.com.tr Yazarı ayferyavi@yahoo.com
Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Türk mutfağının enfes lezzetlerinden biri olan Girit köfteli börek tarifi ile sofralarınıza lezzet ve bereket katın!

Girit Köfteli Börek Tarifi İçin

Malzemeler

İçi için:

Üzeri için:

Üzeri için:

Servis için:

Girit Köfteli Börek

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 1 yufkayı önce 4’e bölün, her bir parçayı da tekrar 4’e bölün. 
  2. Kıyma, pirinç, soğan, karabiber, tuzu karıştırın. 
  3. Her parçanın kenarına bir tutam koyup dolma sarar gibi sıkı sarın, yağlanmış tepsiye dizin. 
  4. Üzerlerine yumuşak tereyağı parçaları koyun. 170 derecede kızarana kadar pişirin. 
  5. Kızarmaya yakın et suyu ve salçayı sulandırıp üzerlerine dökün. 
  6. 10 dakika daha pişirin. Sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biber ile servis yapın.

Tarif Kategorileri

Davet Yemekleri Börek Tarifleri Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri