Zeytinyağının Saç İçin Faydaları Nelerdir?
Zeytinyağı saç için faydalı mı? Zeytinyağının saç için faydaları nelerdir, nasıl uygulanır? Saça zeytinyağı sürülür mü? İşte, zeytinyağının saç üzerindeki 10 faydası:

Türk mutfağında çok sevilen zeytinyağlı, yemeklerin başlıca lezzetlerinden biridir. Özellikle Akdeniz ve Ege mutfağında sık sık tercih edilen bu yağ, kalp sağlığı açısından oldukça faydalıdır. Zeytinyağı nefis mi nefis zeytinyağlıların yapımında kullanılsa da, mutfak dışında da kullanılabilir. Özellikle saç, tırnak ve cilt bakımında birçok faydası olduğu için tercih edilen doğal malzemelerden biridir. 

Zeytinyağının Saç İçin Faydaları Nelerdir?

  1. Zeytinyağı, kepek sorununu ortadan kaldırır. Haftada bir kez saça zeytinyağı uygulamak ve 2 saat beklettikten sonra saçı durulamak, kepeklenme sorununu zamanla yok edebilir.
  2. Zeytinyağı, A vitamini ve E vitamini bakımından zengindir. Bu sayede saç köklerinin beslenmesini ve güçlenmesini sağlar. Antioksidan özelliğiyle dökülme problemini azaltabilir. Zeytinyağını haftada bir kez saç köklerinize masaj yaparak uygulamanız ve 3 saat beklettikten sonra yıkamanız yeterlidir. 
  3. Hızla uzayan saçlara sahip olmak istiyorsanız, zeytinyağının içerisinde bulunan omega 3 yağlarından faydalanabilirsiniz. Haftada bir kez zeytinyağı maskesi yapmak, saçların daha hızlı uzamasına katkıda bulunur.

  1. Zeytinyağı, yalnızca saçın köklerini değil, tamamını besler. Bu sayede saçların güçsüzleşmesini ve kırılmasını önler. Saçlarınızda var olan kırıkların onarılmasına da yardımcı olur.
  2. Nemlendirme, vücut için çok önemlidir. Yalnızca yüz bakımında değil, saç bakımında da önemli bir yere sahip olan nemlendirme işlemini, zeytinyağı ile yapabilirsiniz. Saç derisinde sebum dengesini sağlayan zeytinyağı, yağlanma ve saç kuruluğu probleminin de önüne geçer. Bunun için zeytinyağı içeren şampuanları deneyebilirsiniz.
  3. Zeytinyağı, saçların daha parlak, temiz ve ışıltılı bir hal almasını sağlar. Saçlarınız, her zamankinden daha canlı görünür.
  4. Zeytinyağı, içeriğindeki vitaminler sayesinde, saç köklerini güçlendirir ve dökülmeleri engeller.
  5. Saçları az veya sönük olan kişiler de, zeytinyağı kullanabilir. Saçların gürleşmesine yardımcı olan zeytinyağı maskeleri, aynı zamanda daha hacimli bir görünüm kazandırabilir.
  6. Zeytinyağının gürleştirici etkisi, saç tellerinin kalınlaşmasına da yardımcı olur. 
  7. Zeytinyağı saçtaki kırıkları onardığı için, saça şekil vermeyi de kolaylaştırır. Özellikle düzenli olarak kullanıldıktan sonra, saçı şekillendirme sürecinizin ne kadar kolay olduğunu görebilirsiniz.

Zeytinyağı Saça Nasıl Uygulanır?

  1. Öncelikle zeytinyağının faydalarından yararlanmak için, en doğal zeytinyağını kullanmaya özen gösterin. Zeytinyağını saç kökleri ve diplerine haftada 1 kez olacak şekilde uygulayabilir, 2-3 saat beklettikten sonra durulayabilirsiniz. Zeytinyağını durularken, saçınızı nazikçe yıkamaya ve yağdan tamamen arındırmaya özen gösterin. Durulama esnasında çok sıcak su kullanmayın. Bunun yerine ılık suyu tercih etmeniz, daha doğru olacaktır.
  2. Saç için bone şeklinde üretilen zeytinyağı maskelerini deneyebilirsiniz. En hızlı sonuçlar için, bu maskelerin çok işlevsel olduğunu unutmayın.
  3. Zeytinyağını doğrudan kullanmak yerine, şampuanınıza birkaç damla olacak şekilde ekleyebilirsiniz. 
  4. Zeytinyağı özlü şampuan ve sabunları da tercih edebilirsiniz. 

Önemli Not: Kepek, egzama gibi bir saç probleminiz varsa veya alerjik bünyeye sahipseniz, zeytinyağı veya herhangi bir ürünü kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışın. 

Şunlara da göz atın;

  1. Zeytinyağı nasıl saklanır?
  2. Zeytinyağının faydaları nelerdir?
  3. Zeytinyağı nasıl seçilir?
  4. Limonun saça faydaları nelerdir?
  5. Saç için hangi vitaminler kullanılmalı?

Haber Kategorileri

Güzellik Reçeteleri

Lezzetli Haberler

Sebze ve Yemek Kokularına Elveda: Evdeki Ferahlığın Sırrı Bu İpuçlarında
Tatlı Bir Miras: Kestane Şekerinin Efsanevi Lezzet Yolculuğu
Hastalıklara Meydan Okuyun: Kış Aylarının Vazgeçilmez 10 Besini
Türk Mutfağı'nın Sofraları Süsleyecek En Lezzetli 13 Mezesi
Lezzetin Ötesinde: Sakatat Çeşitleri ve Sofralardaki Yeri
Taş Gibi Sert Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları