Kış aylarında artış gösteren soğuk algınlığı, grip, bronşit gibi hastalıklara karşı bağışıklığı güçlendirmek gerekiyor. Vücut direncini arttırmak için meyve sebze tüketimi artıyor ve evde doğal malzemelerden oluşan karışımlar hazırlanıyor. Zencefil de kış aylarında sık sık tüketilen besinlerin başında geliyor. Ancak zencefili tek başına tüketmek yerine, bu kez şurup yapımında kullanıyoruz. Sağlık açısından oldukça önemli faydaları olan zencefil şurubunu, evdeki malzemelerle kolayca hazırlayabilirsiniz. İşte, şifa dolu zencefil şurubu tarifi ve faydaları:
Zencefil Şurubu Tarifi
- 2 adet limon
- 1-2 yumru zencefil (yumrular baş parmak büyüklüğünde olmalıdır.)
- 1 su bardağı bal
Zencefil Şurubu Nasıl Yapılır?
- Öncelikle zencefilin kabuklarını bir kaşık yardımıyla soyun.
- Daha sonra zencefili rendeleyin veya ince ince doğrayın.
- Limonu bol suyla yıkayın ve kabuklarıyla birlikte küçük küçük dilimleyin.
- Temiz cam kavanozun içerisine önce zencefilleri, ardından limon dilimlerini ekleyin.
- Daha sonra kavanozu ağzına kadar bal ile doldurun.
- Kaşık yardımıyla malzemeleri güzelce karıştırın ve kapağını kapatıp buzdolabına koyun.
- Hazırladığınız zencefil şurubunu 2 gün sonra kullanmaya başlayabilirsiniz. Afiyet olsun.
Zencefil Şurubu Nasıl Tüketilir?
Zencefil şurubunu tüketebilmek için, bir fincana ılık su doldurun. Hazırladığınız zencefil şurubundan bir yemek kaşığı alın ve ılık suyun içerisine koyarak karıştırın. Hazırladığınız zencefilli suyu afiyetle içebilirsiniz.
Not: Zencefil şurubu, her gün bir kaşık tüketilmelidir. Aşırı tüketimi ciddi sonuçlar doğurabilir.
Zencefil Şurubun Faydaları Nelerdir?
- Güçlü antioksidan ve antiseptik özelliklere sahiptir. Vücut direncini arttırır.
- Zararlı maddelerin vücuda girmesini engeller.
- Grip, nezle gibi kış hastalıklarına karşı etkilidir. Aynı zamanda birçok hastalığın iyileşme sürecini kısaltır.
- Vücuttaki yabancı maddelerin uzaklaştırılmasına yardımcı olur.
- Boğaz ağrısını kısa sürede geçirir.
- Balgam söktürücü bir etkisi vardır. Öksürüğe karşı etkilidir.
- Ağrıları dindirir, vücuda enerji verir ve dinçlik sağlar.
- Özellikle mide ve baş ağrılarına karşı etkilidir.
- Verdiği enerjinin yanı sıra kış aylarında çok üşüyen kişilere de destek olur.
- Vücudun temizlenmesine yardımcı olur, bağışıklığı güçlendirir.
- Cilt sağlığına olumlu etkileri vardır.
Önemli Not: Zencefil şurubu yapımında kullanılan herhangi bir malzemeye alerjiniz varsa, bu şurubu kesinlikle tüketmeyin. Ciddi kronik rahatsızlığı olan kişiler, hamileler, emziren anneler, düzenli ilaç kullananlar ve hassas bir bünyeye sahip olan kişiler, zencefil şurubunu tüketmeden önce mutlaka doktora danışmalıdır. Doktorun onaylamadığı hiçbir ürünü kullanmayın, sağlığınızı tehlikeye atmayın.
Şunlara da göz atın;
- Kozalak şurubu nasıl yapılır?
- Evde zencefil nasıl yetiştirilir?
- Mürver şurubu ne işe yarar?
- İsveç şurubu faydaları nelerdir?
- Ev yapımı doğal öksürük şurubu
- Brezilya cevizinin faydaları nelerdir?
- Mutfak ölçüleri