Yüze Bal Sürmek Faydalı Mı, Zararlı Mı?
Bal, doğal cilt maskesi tariflerinde kullanılan bir malzemedir. Peki, cilde bal sürmek faydalı mı yoksa zararlı mı? İşte, cilt bakımında bal kullanmanın faydaları ve yan etkileri:

Ham balın cilde uygulandığında bakterileri azaltma, peeling yapma ve iyileşme sürecini hızlandırma gibi faydaları olabilir. Bal, arıların ürettiği ve kovanlarda depoladığı tatlı, yapışkan bir maddedir. Doğal haliyle bal, yüzlerce pratik kullanıma sahip güçlü bir bileşen oluşturmak üzere enzim aktivitesi, bitkisel maddeler ve canlı bakterilerin bir araya gelmesiyle üretilir. Balı oluşturan benzersiz süreç, balı özellikle sivilceleri temizlemek, yara izlerini iyileştirmek ve cilt tonunu eşitlemek gibi kozmetik kullanımlar için değerli kılar.

Yüz İçin Bal Kullanmanın Faydaları

  1. Ham bal, özellikle sivilceniz veya egzama veya sedef hastalığı gibi otoimmün cilt rahatsızlıklarınız varsa cildiniz için faydalı bileşenlerle doludur.
  2. Ham bal, cildinizdeki bakterilerin dengelenmesine yardımcı olur, bu da onu sivilce için mükemmel bir ürün haline getirir. Manuka balı sivilce karşıtı bir ürün olarak araştırılmış ve diğer popüler ürünlere göre önemli ölçüde daha etkili olduğu bulunmuştur.
  3. Bal, cilt hücrelerinizin iyileşme süreçlerini hızlandırır. Lekeleriniz veya egzama salgınınız varsa pastörize edilmemiş bal iyileşmeyi hızlandırabilir ve iltihabı azaltabilir.
  4. Ham bal aynı zamanda doğal bir eksfoliyatördür; yani yüzünüze uyguladığınızda kuru, donuk cildi giderir ve altındaki yeni cilt hücrelerini ortaya çıkarır.

Balın Yüzde Kullanımı Nasıldır?

Balı yüzünüze uygulamak oldukça basittir, ancak bunu yapmanın farklı yolları vardır.

  1. Sivilce ve egzama için; Kronik cilt rahatsızlıkları için bal, bir macunla, leke tedavisiyle veya birkaç dakika beklettiğiniz bir yüz maskesiyle tedavi edilebilir. Bu rahatsızlıkları tedavi etmek için bal kullanmanın en önemli yanı manuka balı gibi pastörize edilmemiş bal kullanmaktır.
  2. Balı yüzünüz için kullanmanın bir yolu, rahatlatıcı bir yüz maskesi tedavisi oluşturmak için onu diğer malzemelerle karıştırmaktır. Bunu yapmadan önce, alerjik reaksiyona girmeyeceğinizden emin olmak için bal ve diğer bileşenler üzerinde yama testi yaptığınızdan emin olun.
  3. Cilt aydınlatma için; Balın peeling özelliği olduğundan, onu yüzünüzde kullanmak cildinizin donuk görünmesine neden olan ölü cilt hücrelerini ortadan kaldırabilir. Bu daha parlak bir cildi ortaya çıkarabilir. Yüzünüzü sabun ve suyla yıkadıktan sonra yüzünüze manuka balı veya başka bir tür pastörize edilmemiş ham bal uygulayın. İsterseniz balı daha az yapışkan hale getirmek ve çıkarılmasını kolaylaştırmak için arıtılmış suyla seyreltin. Durulamadan önce balı birkaç dakika cildinizde bırakın.

Yüze Bal Sürmenin Yan Etkileri Nelerdir?

Balın çoğu insanda alerjik reaksiyona neden olması pek olası değildir. Eğer polen ve arı zehrine karşı bilinen alerjiniz varsa, bu ilaçlardan herhangi birini dikkatli kullanmalısınız. Alerjiniz olup olmadığını görmek için her zaman yeni ürünleri cildinizin çok az görülebilecek küçük bir bölgesinde test edin. Yatmadan önce yüzünüzdeki balı temizlediğinizden emin olun. Yüzünüzde bırakılan bal, toz ve diğer kalıntıları çekerek aktif sivilceyi daha da kötüleştirebilir.

Not: Alerjik bünyeye sahip olanlar ve hamileler bal maskesi uygulamadan önce mutlaka doktora danışmalıdır.

Şunlara da göz atın;

  1. Çilek cilde iyi gelir mi?
  2. Avokado yağının saç üzerindeki faydaları
  3. Güneşten yanan yüze ne iyi gelir?
  4. Cilt sağlığını bozan alışkanlıklar
  5. Papayanın cilde ve saça faydaları

Haber Kategorileri

Güzellik Reçeteleri

Lezzetli Haberler

Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Hangi Burç Hangi Keki Sever?
Sirke Anası Yenir Mi?
20 Kasım 2024 Masterchef: İlk Oyunun Kazananı Belli Oldu!
Kilo Vermek İçin Öğle Yemeği Nasıl Olmalı?