Bazı poğaçalar var ki, sadece tadıyla değil, yumuşaklığıyla da kalpleri fetheder. Peki; o fırından yeni çıkmış gibi içi tel tel ayrılan, dışı hafif kıtır ama içi pamuk gibi olan poğaçaların sırrı nedir? Hamur işleri dünyasında yumuşak poğaçayı garantilemenin birkaç püf noktası vardır. İşte evde taş gibi olmayan, aksine yumuşacık poğaçalar yapmak isteyenlerin bilmesi gereken 5 temel sır!
Hamurda süt kullanmak, yumuşaklık sağlar. Yoğurt ise hem lezzet katar hem de hamurun kıvamını dengeler.
Soğuk malzemeler hamurun mayalanmasını yavaşlatır. Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olması, kabaran ve yumuşak bir poğaça için kritik.
Hamura acele ettirmeyin. 1 saat civarında güzelce mayalanmış bir hamur, içi pamuk gibi olur.
Katı yağ yerine sıvı yağ (zeytinyağı veya ayçiçek yağı) kullanmak poğaçanın yumuşak kalmasını sağlar.
Fırından çıkan poğaçaların üzerine temiz ve hafif nemli bir bez örtmek, yumuşaklığını korumasına yardımcı olur.
Şunlara da göz atın: