Yumurta Nasıl Haşlanır: Yumurta Haşlama Süreleri
Yumurta, besin değeri açısından oldukça zengin, lezzetli bir besindir. Sizler için yumurta nasıl haşlanır ve kaç dakika da ne kıvamda haşlanır anlattık. İşte, yumurta nasıl haşlanır ve yumurta haşlama süreleri:

Yumurta, besin değeri açısından oldukça zengin, lezzetli bir besindir. Tatlı tuzlu birçok tarifin içerisinde kullanıldığı gibi kahvaltılarda sade olarak tüketilebilir. Kahvaltıların vazgeçilmezi yumurtayı haşlanmış sever misiniz? Sizler için yumurta nasıl haşlanır ve kaç dakika da ne kıvamda haşlanır anlattık. İşte, yumurta nasıl haşlanır ve yumurta haşlama süreleri:


Yumurta Nasıl Haşlanır?

Yumurtaları buzdolabında saklamanıza gerek yoktur. Oda sıcaklığında uzun süre saklanabilirler. Ayrıca oda sıcaklığında saklanan yumurta tariflerde de daha iyi sonuç verir. Buzdolabından çıkartıp haşladığınız yumurtada çatlaklar meydana gelebilir. Yumurta kabuklarında çatlama olmasını istemiyorsanız yumurtayı oda sıcaklığındayken haşlamak daha iyi sonuç verecektir. Basit olarak yumurta nasıl haşlanır merak ediyorsanız anlatalım. Yumurta sıcak ya da soğuk su içerisinde kaynatılır ve sonucunda haşlanmış yumurta elde edilir. Yumurtanın iç kıvamı haşlama süresine, yumurta büyüklüğüne, yumurta ısına ve su ısına bağlı olarak değişkenlik gösterir. Haşlanmış yumurtayı sade olarak tüketebileceğiniz gibi yumurta salatası ya da yanında kahvaltılıklarla da servis ederek kahvaltılarda tüketebilirsiniz.

Yumuşak Az Pişmiş Yumurta Kaç Dakikada Pişer?

  1. Orta boy bir yumurta için 3 dakika
  2. Büyük boy yumurta için 4 dakika
  3. Ekstra büyük boy bir yumurta için 5 dakika

Yumuşak pişmiş yumurtaların sarısı akar, ancak beyazı serttir.

Kayısı Kıvamında Orta Pişmiş Yumurta Kaç Dakikada Pişer?

  1. Orta boy bir yumurta için 4 dakika
  2. Büyük boy yumurta için 5 dakika
  3. Ekstra büyük boy bir yumurta için 6 dakika

Orta derecede pişirilmiş yumurtalar daha sert, kremsi bir altın sarısına sahiptir, bu sarısı hala biraz cıvıktır ve kalan beyaz serttir.

Tam Haşlanmış Sert Yumurta Kaç Dakikada Pişer?

  1. Orta boy bir yumurta için 7 dakika
  2. Büyük boy yumurta için 8 dakika
  3. Ekstra büyük boy yumurta için 9 dakika

Sert haşlanmış yumurtaların sarısı ve beyazı serttir. Çok uzun süre yumurta pişirmemeye özen gösterin. Aksi takdirde beyazdaki protein sertleşir ve lastiksi hale gelir.


Yumurta Sıcak Suda Mı Haşlanır, Soğuk Suda Mı?

Peki yumurtaları kaynayan suya mı atıyorsunuz yoksa soğuk suya mı atıp kaynatıyorsunuz? Bu konuda çok fazla tartışma var, çünkü bazı insanlar bunu kendi yöntemleriyle yapma eğilimindeler, ancak fikir birliği, soğuktan başlamak yerine önce suyu kaynatmaya işaret ediyor gibi görünüyor. Bu, yavaş yavaş ısınan suyun zarın kabuğa yapışmasına neden olabilir ve bu da soyulmayı daha zor hale getirir.


Haşlanmış Yumurta Nasıl Soyulur?

  1. Yumurtanın her iki ucuna çatlayana kadar vurun, bu, soyulmayı kolaylaştıracak olan basıncı serbest bırakır.
  2. Kabuk ve yumurtanın kendisi arasında küçük bir hava cebi vardır, bu nedenle yumurtayı ve onu çevreleyen ince zarı çıkarmayı kolaylaştırmak için baş parmağınızın kenarıyla yumurtanın altından soyun.
  3. Son kullanma tarihine yakın ancak biraz daha eski olan yumurtaların soyulması daha kolaydır.
  4. Kaynattıktan sonra yumurtaları soğuk suya daldırın, bu onların hafifçe büzülmesine neden olacak ve yumurtanın kabuğa yapışmasını daha az olası hale getirecektir.


Şunlara da göz atın;

  1. Taze ve bozuk yumurta nasıl anlaşılır?
  2. Yumurtalı tarifler
  3. Yumurta kabuğunun kullanım alanları
  4. Yumurtanın üzerindeki kodlar nasıl anlaşılır?


Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Farklı Kek Tarifleri: Çay Saatlerine Özel 15 Nefis Kek Tarifi
Sigara Böreğinin Yanına Ne Gider: Sigara Böreğinin Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif
Yılbaşında Neden Hindi Yenir?
Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı