Yulafın Son Kullanma Tarihi Geçer Mi?
İdeal kahvaltılık yulafın son kullanma tarihinin geçebileceğini biliyor muydunuz? Kilerde uzun süre dayanan yulafın son kullanma tarihi geçer mi:

İdeal kahvaltılık yulafın son kullanma tarihinin geçebileceğini biliyor muydunuz? Süt ve et gibi bazı yiyeceklerin çok çabuk bozulduğunu elbette biliyoruz ve bu ürünlerin son kullanma tarihlerine dikkat etmek çok önemlidir - ancak diğerlerinin raf ömrü olduğu kabul edilir ve kilerde çok uzun süre dayanır, unutabiliriz. hatta tamamen sona erer. Hata yapmayın - günler yerine aylar (veya yıllar) alabilir, ancak makarna, kraker ve yulaf gibi rafta dayanıklı yiyeceklerin son kullanma tarihi geçer ve belirli bir noktada artık yemek için güvenli değildir.

Bozulmalarını hızlandırabilecek birkaç faktör var. Kabın içine herhangi bir ısı, hava veya sıvı girmesine izin verirseniz, yulaflar çok daha çabuk küflenebilir veya bayatlayabilir- bu nedenle en iyi seçeneğiniz onları dolapta hava geçirmez bir kapta kapalı tutmaktır. Bununla birlikte, uygun şekilde saklanırsa, ticari olarak işlenmiş yulaf iki yıla kadar dayanabilir.


İki Yıl Sonra Yerseniz Ne Olur?

Yulaf, belirli koşullar altında son kullanma tarihi geçtikten sonra güvenli olabilir. Son kullanma tarihinden bir ay sonra kilerinizde bir kutu yulaf olduğunu hatırladıysanız, bazen yemek için hala sorun yok. Tüketildiğinde sizi hasta edebilecek veya alerjik reaksiyona yol açabilecek herhangi bir nem veya küf belirtisi görürseniz hemen atın. Ve tabii ki, herhangi bir böcek veya renk değişikliği görürseniz, yulaflarınızdan kurtulun, çünkü bunlar kirlenme belirtileridir.

Bununla birlikte, rengini koruyan küfsüz yulaflar, son kullanma tarihleri geçtikten sonra yemek için güvenli olabilir. Biraz farklı tada veya kokuya sahip olabileceklerini unutmayın- yulaftaki yağlar bir süre sonra ekşi kokmaya başlayabilir ve bayatlayabilirler. Aromalı, buharda pişirilmemiş ve stabilize edilmemiş kutular gibi sonsuza kadar dayanması amaçlanmayan belirli yulaf türleri üzerindeki son kullanma tarihlerine de daha fazla dikkat etmelisiniz. Ve aromasız, ticari olarak işlenmiş yulafınızın raf ömrünü mümkün olduğunca uzatmak istiyorsanız, kabın türü önemlidir. Cam, paslanmaz çelik veya seramikten yapılmış bir tane kullanmayı deneyin. Ama son kullanma tarihi geçmiş yulafların tadına veya kokusuna dayanamıyorsanız? Ayrıca ev yapımı yüz maskeleri, keseler ve banyo bombaları yapmak için de kullanılabilirler- bu nedenle, henüz kendinizinkini atmaya hazır değilseniz, yaratıcı olmaktan çekinmeyin.

Şunlara da göz atın;

  1. Yulaflı tarifler
  2. Çiğ yulaf yemek sağlıklı mı?
  3. Yulaf sütü gluten içerir mi?
  4. Yulaf unu nasıl yapılır?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Farklı Kek Tarifleri: Çay Saatlerine Özel 15 Nefis Kek Tarifi
Sigara Böreğinin Yanına Ne Gider: Sigara Böreğinin Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif
Yılbaşında Neden Hindi Yenir?
Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı