Bitkisel sütler son zamanlarda sıklıkla tüketilir. Yulaf sütü, çevre için daha iyi ve birçok yönden daha sağlıklı olduğu için süt sütüne popüler bir alternatiftir. Yulaf sütünün taze olduğu için daha kısa bir zaman aralığı vardır - açıldıktan sonra genellikle buzdolabında yaklaşık 7-10 gün sürer. Bu noktadan sonra sütün bozulup bozulmadığını kontrol edin, koklayın veya tadına bakın. Bitkisel sütlerden yulaf sütünün bozulduğu nasıl anlaşılır? Sizler için anlattık. İşte, yulaf sütünün bozulduğu nasıl anlaşılır:
Bozulmuş Yulaf Sütü Kontrolü
- Yulaf sütü kabının üzerindeki son kullanma tarihini kontrol edin. Yulaf sütünüzün hala iyi olup olmadığına karar verirken kontrol etmeniz gereken ilk şey son kullanma tarihleridir. "Son Kullanma" tarihi henüz geçmediyse, muhtemelen yulaf sütünüzü içmek hala güvenlidir. Tarih geçtiyse, hala iyi olduğundan emin olmak için sütün diğer özelliklerini kontrol edin.
- Kıvamını kontrol etmek için lavaboya biraz süt dökün. Yulaf sütü bozulduğunda tıknaz olur ve daha koyu bir kıvama gelir. Bunu test etmek için lavaboya veya bir kaseye biraz yulaf sütü dökün. Pürüzsüz olmak yerine pütürlü ve pürüzlü bir dokuya sahip olduğunu fark ederseniz, muhtemelen kötüdür.
- Sarıya dönüp dönmediğini görmek için sütün rengine bakın. Bozulmuş yulaf sütü, doğal, taze renginden daha koyu, sarı bir renk tonuna sahiptir. Sütünüzün satın aldığınız veya yaptığınız zamanki renginin aynı olmadığını fark ederseniz bozulabilir.
- Ekşi bir koku olup olmadığını kontrol etmek için yulaf sütünü koklayın. Yulaf sütü kabını açın ve koklayın.
- Yulaf sütü son kullanma tarihi geçtiğinde, normal kokusundan kolayca ayırt edilebilen güçlü ekşi bir koku yayar.
Yulaf Sütünün Saklanması
- Rafa dayanıklı, mağazadan satın alınan yulaf sütünü serin ve kuru bir yerde saklayın. Açılmamışsa çoğu yulaf sütünün buzdolabında saklanması gerekmez. Kiler veya dolap gibi açılmamış yulaf sütünüzü saklamak için serin ve kuru bir yer seçin.
- Yulaf sütünü açtıktan hemen sonra soğutun. Yulaf sütünün mührünü kırıp ilk kez açtıktan sonra mümkün olduğunca taze kalması için buzdolabında saklayın. Aksi takdirde çabuk bozulur.
- Yulaf sütünü kullandıktan sonra, soğuk ve taze kalması için buzdolabına geri koyun.
- Açtıktan sonra 7-10 gün içinde yulaf sütü kullanın. Süt sütlerinden farklı olarak, yulaf sütü açıldıktan sonra 10 günden fazla sürmez. Yulaf sütü kabını bir hafta ila 10 gün içinde tüketmeye çalışın ki en taze tada sahip olun.
- Ev yapımı yulaf sütünü buzdolabında 5 güne kadar saklayın. Yulaf sütünü marketten almak yerine kendin yaptıysan sütü cam kavanoz gibi ağzı kapaklı kapalı bir kaba koyun. Sütün bozulmaması için buzdolabında 5 güne kadar saklayın.
- Yulaf sütünü daha uzun süre dayanması için dondurun. Yulaf sütünüzün tamamını bir kerede kullanamayacağınızı biliyorsanız, bir kısmını dondurucuda güvenli bir kaba koyun ve dondurucuya koyun. Yulaf sütünü 6 aya kadar dondurucuda saklayın ve kullanma zamanı geldiğinde buzdolabında çözünmesine izin verin.
Şunlara da göz atın;
- Yulaf sütü nasıl yapılır?
- Yulaflı tarifler
- Yulaf ezmesi nasıl yenir?
- Açlık otunun faydaları nelerdir?