Karbonhidrat ve protein bakımından zengin olan yulaf, sağlığı olumlu yönde etkiler. Özellikle güne yulafla başlamak enerjiyi arttırır ve mutluluk sağlar. Yulafın kepeklerden arındırılıp kurutulması ve ezilmesiyle, yulaf ezmesi hazırlanır. Peki, yulaf ezmesi nasıl yenir? Kurutulan yulaf ezmesini yemenin farklı yollarını yazımızda derledik. Yulaflı tarifler sayfamızdan yulaf ezmesi ile hazırlayabileceğiniz en pratik ve lezzetli tariflere de göz atabilirsiniz. İşte, yulafın faydaları ve yulaf ezmesi tüketmenin yolları:
Yulaf Ezmesinin Faydaları Nelerdir?
Yulaf Ezmesi Nasıl Yenir?
Yulaf ezmesini kahvaltıda tüketmek için yoğurt, soya sütü ya da yağsız süt ile karıştırarak tüketebilirsiniz. Yulaf ezmesini sütle karıştırıp, çilek, böğürtlen gibi meyvelerle tatlandırarak tüketebilirsiniz. Kek, poğaça gibi tüm hamur işlerinin içerisinde kullanarak besin değerlerinin artmasını sağlayabilirsiniz. Kahvaltılık omletlerin içerisine bir miktar yulaf ekleyerek doyuruculuğunu arttırabilirsiniz. Meyveli smoothielerin içerisine iki tutam yulaf ekleyebilirsiniz. Spor öncesinde mutlaka yulaf tüketmenizi öneriyoruz. Tatlı ve pastaların yerine yulaf ile hazırlayabileceğiniz atıştırmalıkları tercih ederek kilo vermeyi hızlandırabilirsiniz. Günlük Yulaf Tüketimi Ne Kadar Olmalı? 8 yemek kaşığı yulaf, günlük protein ihtiyacının %15'ini karşılar. İçeriğinde bulunan E vitamini, kas liflerinin hızlı yenilenmesini sağlar. Bu nedenle günlük tüketilmesi gereken yulaf miktarı ortalama 8 yemek kaşığıdır. Yulaf Hangi Öğünde Yenmeli? Yulaf ezmesi sabah, öğle ve akşam öğünlerinde tüketilebilir. Güne zinde başlamak için sabah kahvaltılarında tüketilmesi önerilir. Fakat öğle yemeğinde ağır besinler tükettiyseniz, akşam yulaf yemek de olumlu sonuçlar verecektir. Yulafı sade tüketmek yerine süt veya yoğurtla karıştırabilirsiniz. Ek olarak kuru üzüm, çilek, elma kurusu gibi meyvelerle tatlandırabilirsiniz. Şunlara da göz atın;