Yılan Eti Yenir Mi?
Yılan eti yenir mi? Yılan eti hangi ülkelerde nasıl yenir? Özellikle Doğu Asya ve Güneydoğu Asya ülkelerinde yaygın olan yılan eti hakkında merak edilenleri yazımızda bulabilirsiniz.

Yılan eti, Türk mutfağı ve daha birçok mutfakta tüketilmeyen bir et çeşididir. Daha çok Asya ve Afrika ülkelerinde tüketilen yılan eti, bazı mutfaklarda çorba ve sulu yemek olarak kullanılır. Ancak dikkatli tüketilmesi gereken et türlerinden biridir. Bunun sebebi, yılan çeşitlerinin zehirli olmasıdır. Zehirli yılan eti, insan sağlığı açısından çok sakıncalı olduğu için, doğada bulunan yılanlar tüketilmez. Bunun yerine uzman kişiler tarafından temizlenen ve pişirilen, restoranlarda satılan etler daha fazla tercih edilir.

Yılan Eti Yenir Mi?

Daha önce söylediğimiz gibi, yılan eti tüketimi, bazı ülkelerde yasaldır ve yaygındır. Yılan eti, parazit enfeksiyonlarına neden olabileceği için, temizleme işlemi uzman kişiler tarafından yapılmalı, mutlaka tamamen pişmesi gerekir. Tavuk ve balık etine benzer bir tatta olduğu söylenilen yılan eti, tavuk etine göre daha kalın ve kemikli bir yapıdadır. Yılan eti tüketimi, çoğu ülkede dini, kültürel ve sağlıksal sebeplerden ötürü yasaktır. Örneğin, ülkemizde haram olarak kabul edilen yılan eti, Hindistan'da koruma kapsamında olduğu için yasaktır. 

Bazı yılan türleri zehirli olduğu için, yılan eti tüketimi yasal olan ve doğru yöntemlerle pişirilmiş mutfaklarda tüketilir.

Yılan Eti Hangi Ülkelerde Yenir?

Asya ülkelerinde kolayca bulunan yılan eti, genellikle aşağıdaki ülkelerde tüketilir.

  1. Çin: Çin mutfağında yılan çorbası popüler bir yemektir. Genellikle kavurma yemeklerinde kullanılan yılan eti, aynı zamanda güveç ve tavada kızartılmış yemeklerin içinde de kullanılabilir. Çin mutfağında su yılanı ve Kobra tüketilir.
  2. Vietnam: Vietnam mutfağında yılan eti, yılan çorbası ve yılan böreği gibi tariflerde kullanılır. Özel bir içecekle birlikte sunulan yılan eti, ya kızartılır, ya da tütsülenir.
  3. Filipinler: Tayland mutfağında özellikle kobra yılanı tüketilir. Tavada kızartma yöntemiyle pişirilen yılan eti, içeceklere de karıştırılır. Genelde yerel pazarlarda satılan bir et türüdür.
  4. Endonezya: Endonezya'nın Bali ve Java gibi bölgelerinde yılan eti tüketilir. Izgara veya güveçte pişirilen yılan eti, garnitür olarak da servis edilir.
  5. Nijerya: Kızartma ve ızgara yöntemiyle pişirilen yılan eti, çorba yapımında da kullanılır. Genellikle protein almak için tüketilir.
  6. Kamboçya: Yılan eti, Kamboçya'nın özellikle kırsal kesimlerinde tüketilir. Yılan körisi yemeği yaygındır.
  7. Laos: Genelde baharatlı çorba yapımında kullanılan yılan eti, ot ve baharatlarla birlikte kızartılarak tüketilir.
  8. Myanmar: Genelde köride pişirilen yılan eti, Myanmar'ın bazı topluluklarında tüketilir. 

Yılan etini tüketmek için, öncelikle kafa ve kuyruk kısmı kesilir. Ardından derisi soyulur ve içindeki bağırsaklar çıkartılır. Geriye kalan et ince ince kesilerek pişirildikten sonra servis edilir.

Hangi Yılan Eti Yenir?

Yılan eti tüketen ülkelerde, genelde yerel yılan türleri tercih edilir. Vietnam'da kobra yılanı popülerken, Çin'de su yılanı ve piton türleri tercih edilir. Teksas ve Florida'da ise çıngıraklı yılan tüketilir. Yerel pazarlarda satılan yılan etinin zehir içermemesine de dikkat etmek gerekir. 

Yılan eti yaygın olarak tüketilmese de, birçok toplum tarafından çevre ve biyolojik çeşitlilik açısından eleştirilmiştir. Ekosistemde önemli bir rolü olan yılanların avlanması, bazı ülkelerde yasaklanmıştır. 

Şunlara da göz atın;

  1. Köpek balığı yenir mi?
  2. Salyangoz yenir mi?
  3. Timsah eti yenir mi?
  4. Geyik eti yenir mi?
  5. Kurbağa yenir mi?

Haber Kategorileri

Gıda Güvenliği

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı
Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi
Patlıcanlı Meze Tarifleri: Patlıcanla Yapılan 13 Meze Tarifi
20 Ülkeden Yılbaşı Yemekleri: Farklı Ülkelerden Yılbaşına Özel Yemekler
İlginç Bir Yılbaşı Geleneği: 12 Üzüm Yeme Ritüeli