Yeşil Erik Nasıl Saklanır: 2 Farklı Yöntem
Yaz aylarının en sevilen meyvelerinden biri olan yeşil erik, buzdolabında veya buzlukta saklanabilir. Peki, yeşil erik nasıl saklanır? İşte, buzdolabında ve buzlukta yeşil erik saklama yöntemleri:

Yeşil erik, taze ve ferahlatıcı bir meyvedir ve doğru şekilde saklanırsa uzun süre tazeliğini koruyabilir. Yaz aylarında çok sevilerek tüketilen bu meyve, genellikle sade bir şekilde tuzlanarak tüketilir. Ayrıca salatalarda ve turşu yapımında kullanımı da mevcuttur. Sağlık açısından da faydalı olan bu meyve, iki farklı şekilde saklanabilir.

Yeşil Erik Buzdolabında Nasıl Saklanır?

  1. Yeşil erikler, taze kaldıkları süreyi uzatmak için buzdolabında saklanabilir.
  2. Buzdolabının sebzelik bölümünde saklamak, eriklerin taze kalmasını sağlar.
  3. Erikleri yıkamadan buzdolabına koymak daha uzun süre taze kalmalarını sağlar, çünkü su, meyvelerin hızla çürümesine neden olabilir. Yıkama işlemini, yiyeceğiniz zaman yapmanız önerilir.
  4. Erikleri delikli bir plastik poşet veya hava geçiren bir kap içerisinde saklayabilirsiniz. Bu, eriklerin nefes almasını sağlayarak olgunlaşma sürecini yavaşlatır.
  5. Hava almayan kaplar veya poşetler, eriklerin hızla bozulmasına neden olabilir, bu yüzden hava sirkülasyonu sağlayan ambalajlar kullanılması önerilir.

Yeşil erikler buzdolabında yaklaşık 1-2 hafta boyunca taze kalabilir. Ancak, bu süre, eriklerin ne kadar olgun olduğuna ve buzdolabının sıcaklık ayarlarına bağlı olarak değişebilir.

Yeşil Erik Buzlukta Nasıl Saklanır?

  1. Yeşil erikleri yıkayın, kurulayın ve çekirdeklerini çıkarın.
  2. Çekirdeklerini çıkarmak, eriklerin dondurulduktan sonra daha kolay kullanılmasını sağlar. İsterseniz erikleri dilimleyebilirsiniz.
  3. Erikleri bir fırın tepsisine tek sıra halinde yerleştirin, dilimler birbirine değmemelidir. 
  4. Tepsiyi buzluğa koyarak erikleri birkaç saat boyunca ön dondurun. Bu, eriklerin birbirine yapışmasını önler.
  5. Ön dondurulmuş erikleri hava geçirmeyen dondurucu poşetlerine veya uygun kaplara aktarın.
  6. Poşet veya kapların içerisine mümkün olduğunca az hava kalmasına dikkat edin. Fazla havayı almak için poşetleri sıkıca kapatmadan önce içindeki havayı çıkartabilirsiniz.
  7. Dondurucu poşetlerinin veya kaplarının üzerine tarih yazmak, eriklerin ne zaman dondurulduğunu hatırlamanızı sağlar.

Dondurulmuş yeşil erikler, dondurucuda 10-12 ay boyunca saklanabilir. Ancak, en iyi kalite ve tat için 6 ay içerisinde tüketilmesi önerilir.

Buzdolabında saklanan yeşil erikleri doğrudan tüketebilirsiniz. Salatalarda, tatlılarda veya meyve tabaklarında kullanabilirsiniz. Dondurulmuş yeşil erikleri çözülmeye bıraktıktan sonra smoothie, komposto, reçel veya tatlı yapımında kullanabilirsiniz. Dondurulmuş erikler, taze erikler gibi çıtır olmayabilir ancak tatlılarda ve pişirilen tariflerde hala lezzetlidir.

Şunlara da göz atın;

  1. Orman meyveleri nasıl dondurulur?
  2. Dikenli incir nasıl saklanır?
  3. Kuru incir nasıl saklanır?
  4. Ananas nasıl saklanır?
  5. Domates nasıl saklanır?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi
Patlıcanlı Meze Tarifleri: Patlıcanla Yapılan 13 Meze Tarifi
20 Ülkeden Yılbaşı Yemekleri: Farklı Ülkelerden Yılbaşına Özel Yemekler
İlginç Bir Yılbaşı Geleneği: 12 Üzüm Yeme Ritüeli
Yılbaşı İçin Cilt Bakımı Önerileri
Misafir İçin Kahvaltı Tarifleri: Şık ve Pratik 20 Tarif