Yeşil Biber Nasıl Dondurulur?
Yeşil biber tariflerin içerisinde sıklıkla kullanılan, lezzetli sebzelerden biridir. Fazla aldıysanız ya da evinizde fazla yeşil biber varsa dondurucuda saklayabilirsiniz. İşte, yeşil biber nasıl dondurulur:

Yeşil biberler çiğ haldeyken doğrudan dondurulabilir, ancak çözüldükten sonra pişirmeyi planlıyorsanız, dondurmadan önce kaynar suda haşlamayı düşünmelisiniz. Yeşil biberleri başka şekillerde de dondurabilirsiniz. İşte, yeşil biber nasıl dondurulur:

Yeşil Biberlerin Dondurulmaya Nasıl Hazırlanır?

  1. Olgun biberlerle çalışın. Biberler koyu yeşil olmalı ve sağlam bir dokuya sahip olmalıdır.
  2. Yeşil biberleri iyice temizleyin. Biberleri soğuk veya ılık akan su altında durulayın
  3. Tohumlarını çıkarın ve biberleri istediğiniz parçalar halinde kesin. En azından sap ve çekirdekleri çıkarılıp biberler ikiye bölünmelidir.

Yeşil Biberler Nasıl Haşlanır?

  1. Biberleri haşlamanız gerekip gerekmediğini belirleyin. Biberleri yalnızca çözdürdükten sonra pişirmeyi planlıyorsanız beyazlatın
  2. Büyük bir stok kabını suyla doldurun. Suyu ocakta yüksek ateşte kaynamaya bırakın.
  3. Büyük bir kase buzlu su hazırlayın. Bir tepsi buz küpünü veya kabaca bir düzine küpü büyük bir kaseye boşaltın. Kaseyi yaklaşık 2/3'ü dolu görünene kadar soğuk suyla doldurun.
  4. Yeşil biberleri haşlayın. Biberleri kaynar suya aktarıp kısa bir süre orada bekletin.
  5. Biberleri hızlıca buzlu suya batırın. Yeşil biberlerin haşlanması biter bitmez delikli bir kaşık kullanarak kaynar sudan buzlu suya aktarın.
  6. Yeşil biberleri güzelce süzün. Yeşil biberleri bir kevgir içine aktarın ve kuruyana kadar süzülmesini bekleyin.

Yeşil Biberler Nasıl Dondurulur?

  1. Biberleri fırın tepsisine yayın. Yeşil biber yarımlarını veya parçalarını tek bir katman halinde olacak ve üst üste gelmeyecek veya birbirine değmeyecek şekilde yerleştirin.
  2. Biberleri tepside dondurun. Biberlerin fırın tepsisini dondurucuya yerleştirin ve yeşil biberler katılaşıncaya kadar orada bırakın.
  3. Yeşil biberleri dondurucuya dayanıklı torbalara veya kaplara aktarın. Dondurulmuş yeşil biberleri fırın tepsisinden alın ve dondurucuda güvenli, yeniden kapatılabilir bir plastik torbaya veya dondurucuda güvenli bir plastik kaba aktarın
  4. Yeşil biberleri ihtiyaç duyulana kadar dondurun. Kullanmadan önce bunları çözün veya doğrudan donmuş halde pişirin.

Şunlara da göz atın;

  1. Yeşil biberin faydaları nelerdir?
  2. Dolmalık biber nasıl dondurulur?
  3. Dolmalık biber nasıl seçilir?
  4. Kapya biberin faydaları nelerdir?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?
İstanbul'un Şömineli Mekanları: İçinizi Isıtacak 12 Mekan
Fransa'nın Sokak Lezzetleri: Fransız Usulü 10 Sokak Lezzeti
Karbonat Cilt İçin Güvenli Mi?
Taste Atlas Dünyanın En Trend Yiyeceklerini Açıkladı: Listede Türkiye'den 3 Lezzet Var