Yeşil biberler çiğ haldeyken doğrudan dondurulabilir, ancak çözüldükten sonra pişirmeyi planlıyorsanız, dondurmadan önce kaynar suda haşlamayı düşünmelisiniz. Yeşil biberleri başka şekillerde de dondurabilirsiniz. İşte, yeşil biber nasıl dondurulur:
Yeşil Biberlerin Dondurulmaya Nasıl Hazırlanır?
- Olgun biberlerle çalışın. Biberler koyu yeşil olmalı ve sağlam bir dokuya sahip olmalıdır.
- Yeşil biberleri iyice temizleyin. Biberleri soğuk veya ılık akan su altında durulayın
- Tohumlarını çıkarın ve biberleri istediğiniz parçalar halinde kesin. En azından sap ve çekirdekleri çıkarılıp biberler ikiye bölünmelidir.
Yeşil Biberler Nasıl Haşlanır?
- Biberleri haşlamanız gerekip gerekmediğini belirleyin. Biberleri yalnızca çözdürdükten sonra pişirmeyi planlıyorsanız beyazlatın
- Büyük bir stok kabını suyla doldurun. Suyu ocakta yüksek ateşte kaynamaya bırakın.
- Büyük bir kase buzlu su hazırlayın. Bir tepsi buz küpünü veya kabaca bir düzine küpü büyük bir kaseye boşaltın. Kaseyi yaklaşık 2/3'ü dolu görünene kadar soğuk suyla doldurun.
- Yeşil biberleri haşlayın. Biberleri kaynar suya aktarıp kısa bir süre orada bekletin.
- Biberleri hızlıca buzlu suya batırın. Yeşil biberlerin haşlanması biter bitmez delikli bir kaşık kullanarak kaynar sudan buzlu suya aktarın.
- Yeşil biberleri güzelce süzün. Yeşil biberleri bir kevgir içine aktarın ve kuruyana kadar süzülmesini bekleyin.
Yeşil Biberler Nasıl Dondurulur?
- Biberleri fırın tepsisine yayın. Yeşil biber yarımlarını veya parçalarını tek bir katman halinde olacak ve üst üste gelmeyecek veya birbirine değmeyecek şekilde yerleştirin.
- Biberleri tepside dondurun. Biberlerin fırın tepsisini dondurucuya yerleştirin ve yeşil biberler katılaşıncaya kadar orada bırakın.
- Yeşil biberleri dondurucuya dayanıklı torbalara veya kaplara aktarın. Dondurulmuş yeşil biberleri fırın tepsisinden alın ve dondurucuda güvenli, yeniden kapatılabilir bir plastik torbaya veya dondurucuda güvenli bir plastik kaba aktarın
- Yeşil biberleri ihtiyaç duyulana kadar dondurun. Kullanmadan önce bunları çözün veya doğrudan donmuş halde pişirin.
Şunlara da göz atın;
- Yeşil biberin faydaları nelerdir?
- Dolmalık biber nasıl dondurulur?
- Dolmalık biber nasıl seçilir?
- Kapya biberin faydaları nelerdir?