Yer Elması Tarifleri: Şifa Dolu 9 Nefis Yer Elması Tarifi
Yer elması ile hangi yemekler yapılır? Yer elması nasıl tüketilir? İşte, faydaları saymakla bitmeyen yer elması ile yapabileceğiniz birbirinden pratik 9 farklı tarif:

Papatyagiller familyasına ait bir bitki olan yer elması, çorba, salata ve ana yemeklerde kullanılır. Ana vatanı Kuzey Amerika olan yer elması, ülkemizde de yetiştirilmektedir. Kalp ve damar sağlığını düzenleyen yer elması, bağışıklığın güçlenmesine de yardımcı olur. Böbreklerin çalışma verimini arttırmasının yanı sıra göz sağlığı için de olumlu etkileri vardır. Kandaki şeker değerini etkilemediği için, diyet ve diyabet hastalarının menülerinde de tercih edilen bir besindir. B ve C vitamini bakımından zengindir. Peki, yer elması nasıl tüketilir? İşte, yer elmasıyla yapılan en lezzetli 9 tarif:


  1. Yer Elması Çorbası


Yer elması, havuç, soğan ve kırmızı mercimek ile hazırlanan bu çorba, özellikle kış aylarında tüketilir. Hastalıklara karşı vücut direncini arttıran yer elması çorbası, limon sıkılarak afiyetle içilebilir.


  1. Fırında Yer Elması


Yer elması, sarımsak ve kekik ile hazırlanan bu yemek, özellikle diyet ve vejetaryen menüleri için idealdir. Düşük kalorili fırında yer elması, toz biber, nane gibi baharatlarla zenginleştirilebilir.


  1. Yer Elmalı Levrek


Ülkemizde en çok tüketilen balık türlerinden biri olan levreği, bu kez yer elması ile zenginleştirdik. Ortalama 30 dakikada sofralardaki yerini alan yer elmalı levreği, çöp şişlere dizerek servis edebilirsiniz.


  1. Mandalinalı ve Zeytinyağlı Yer Elması


Yer elması denildiğinde akla ilk gelen yemek zeytinyağı ile yapılandır. Ancak 25 dakikada hazırlanan zeytinyağlı yer elmasına mandalina ile aroma katabilirsiniz.


  1. Kuş Üzümlü ve Tarçınlı Yer Elması


Yapımında yer elması, havuç, salça, dereotu, kuş üzümü, tarçın ve sarımsak ile kullanılan bu yemek, sulu yemek olarak sunulur. Tarçınlı yer elmasını limon suyu ve dereotu serpiştirerek daha lezzetli bir hale getirebilirsiniz.


  1. Brokolili Yer Elması Salatası


Brokoli, yer elması, nar ve ceviz ile hazırlanan bu salata, et ve balık yemeklerinin yanında sunulur. Kalori değeri düşük olduğu için, diyet listelerine ekleyebilirsiniz.


  1. Taze Sarımsaklı ve Yer Elmalı Dip Sos


Sarımsak, labne peyniri, yoğurt, yer elması ve ceviz ile nefis bir dip sos hazırlamaya ne dersiniz? Genellikle kızarmış ekmeğe sürülerek servis edilen bu sosu, cam kavanozlarda muhafaza edebilirsiniz.


  1. Yer Elması ve Bolu Kızılcık Tarhanalı Akıtma


Bolu'nun meşhur kızılcık tarhanasını yer elması ile buluşturduk ve ortaya nefis bir tarif çıktı. Kolayca hazırlanan yer elmalı, tarhanalı akıtmayı, labne ve yoğurtlu sos eşliğinde tüketebilirsiniz.


  1. Yer Elması Cipsi


Yer elmasını atıştırmalık yapımında kullanmak istiyorsanız, bu cips tam size göre. İnce dilimlenmiş yer elmalarını köri ve tuzla harmanladıktan sonra kolayca pişirebilir, yemeklerin yanında aperatif olarak sunabilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Elmalı tatlı tarifleri
  2. Enginar tarifleri
  3. Karnabahar tarifleri
  4. Doyurucu çorba tarifleri
  5. Değişik makarna tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi
Patlıcanlı Meze Tarifleri: Patlıcanla Yapılan 13 Meze Tarifi
20 Ülkeden Yılbaşı Yemekleri: Farklı Ülkelerden Yılbaşına Özel Yemekler
İlginç Bir Yılbaşı Geleneği: 12 Üzüm Yeme Ritüeli
Yılbaşı İçin Cilt Bakımı Önerileri
Misafir İçin Kahvaltı Tarifleri: Şık ve Pratik 20 Tarif