Bazı yiyecekler gece boyunca suda bekletildikten sonra daha sağl��klı hale gelir. Vücut, besin kalitesindeki anında artış nedeniyle yemeden önce ıslattığımız yiyecekleri tüketerek çok fazla besin alır. Yorgunluğu giderir, mideyi sağlıklı tutar ve vücuda enerji sağlar. Bu öğeleri gece boyunca suda beklettiğimizde filizlenmeye başlar, besin değerlerini artırır ve oksalatlar ve fitatlar gibi besin inhibitörlerini sızdırır. Bunun dışında, bazı yiyecekleri önceden ıslatmak vücudun bağışıklık sistemini güçlendirebilir ve çeşitli viral enfeksiyonları önleyebilir.
Haşhaş tohumları, metabolizmaya ve kilo yönetimine yardımcı olan B vitamini içerir. Yağ kesici olarak bilindiği için kilo vermek isteyen kişiler için daha iyi bir seçimdir. Vücutta depolanan yağ, ıslatılıp tüketilerek azaltılabilir.
Çemen otu veya methi tohumları, bağırsak temizliğine yardımcı olan lif açısından zengindir. Ayrıca kabızlıktan kurtulmanın harika bir yoludur. Bir bardak suya bir kepçe methi tohumu ekleyin ve sabahın ilk saatlerinde için. Bu ev tedavisi, sindirim sağlığınızı kontrol altında tutmak için düzenli olarak tüketilmelidir. Çemen otu tohumları ayrıca kan şekeri seviyelerini yönetmeye yardımcı oldukları için diyabet hastaları için de faydalıdır.
Not: Bu karışımı içmeden önce mutlaka doktorunuza danışın.
Omega-3 yağ asitleri keten tohumlarında bol miktarda bulunur. Islatılmış keten tohumları tüketmek, vücutlarındaki iyi ve kötü kolesterol seviyelerini dengeleyerek kolesterol sorunları olan hastalara yardımcı olabilir. Keten tohumu ayrıca sağlıklı bir sindirim sistemini korumaya yardımcı olan diyet lifi içerir. Midenizi iyi durumda tutmak için bu ürün sabahın erken saatlerinde tüketilmelidir.
Bademler bir gece suda bekletildikten sonra daha besleyici hale gelir ve yüksek tansiyon ve kötü kolesterolden kurtulmayı sağlar. Islatılmış badem yemek hafızayı iyileştirir ve vücuda enerji verir.
Mangoların beyaz sıvısı fitik asit adı verilen bir anti-besin içerir. Mangoları yemeden önce ıslatmak bu besin inhibitörünün sızmasına yardımcı olacaktır. Mangoları daha sindirilebilir, daha az ısıya neden olur ve besin açısından yoğun hale getirir. Bu nedenle mangoları yemeden önce ıslatmak gerekir.
Kuru üzümler demir ve antioksidan bakımından zengindir ve bu da onları sağlığınız için faydalı kılar. Kuru üzümleri bir gece suda bekletip ertesi sabah yediğinizde cildiniz sağlıklı ve parlak olur. Birçok kadın demir eksikliğinden muzdariptir ve kuru üzümler bu eksikliğin üstesinden gelmenize yardımcı olabilir.
Şunlara da göz atın;