Sıcak havaların en ferahlatıcı kahve alternatifi kuşkusuz buzlu kahvedir. İster sade ister sütlü, istersen aromalı... Buzlu kahve yaparken dikkat etmeniz gereken bazı ince detaylar vardır. Kahvenin tadı sulanmasın, aroması tam otursun diyorsanız, işte size evde kolayca uygulayabileceğiniz 5 pratik püf noktası!
Buz, kahvenin aromasını sulandırır. Bu yüzden filtre kahve, cold brew ya da espresso hazırlarken biraz daha yoğun demleyin. Böylece buzlar erise bile tadı zayıflamaz.
Normal buz yerine kahveyle yapılmış buz küpleri kullanırsanız, içeceğiniz sulanmaz. Özellikle cold brew’den yapılan buzlar kahvenin tadını katlar.
Süt, şeker, şurup ya da aroma ekleyecekseniz önceden karıştırın. Böylece buzlar erimeden homojen bir karışım elde edersiniz ve her yudumda aynı lezzeti alırsınız.
Kahveniz taze çekilmişse, süt soğuk ve kaliteli ise, buzlar temiz sudan yapılmışsa... sonuç da mükemmel olur. Küçük detaylar fark yaratır.
Buzlu kahveye minik dokunuşlar katın. Vanilya özü, bir tutam tarçın ya da hindistan cevizi sütü gibi aromalarla kahvenizi özel hale getirin.
Şunlara da göz atın: