Yaz aylarında sıcak havaların bunaltması sonucuyla ağır yemeklerden uzaklaşıyorsanız, sizi böyle alalım. Yazın en güzel meyve ve sebzeleriyle hazırlanan bu salatalar, sofralarınızı renklendirecek! Hoş kokusuyla tadına doyamayacağınız çilekler, faydaları saymakla bitmeyen semizotu, ferahlığın en lezzetli hali olan şeftalilerle hem öğünlerinizi güzelleştirebilir, hem de düşük kalorili bir beslenme planı hazırlayabilirsiniz. İşte, mutlaka denemeniz gereken 10 yaz salatası:
Çilek, köy biberi, nane, kişniş ve bal ile hazırlanan taze çilekli salata, sofralarınıza çok yakışacak. Meyve ve sebzeleri minik minik doğrarken, sarımsak ve biberi fırında közleyin. Ardından salata kabında birleştirin ve soslayın.
Yazın sevilen meyvelerinden biri olan vişne ile nefis bir salata hazırlamaya ne dersiniz? Domates, salatalık, vişne, limon ve nar ekşisi... Mükemmel bir uyum içinde olan bu sebzeleri, küçük küçük doğrayarak bir kapta karıştırın. Sosunu döktükten sonra servis edebilirsiniz.
Hemen her mevsimde bulabileceğiniz avokadolar, diyet listelerinin vazgeçilmezidir. Kiraz domates, avokado, mısır, maydanoz ve salatalık ile hazırlanan bu salatayı, zeytinyağı ve limon suyu ile soslayın. Dilerseniz, sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz.
Daha doyurucu bir salata arıyorsanız, sizi Akdeniz mutfağına doğru alalım. Kuskus, ıspanak, dolmalık biber, beyaz peynir, zeytin, kekik ve zeytinyağı ile hazırlanan bu salatayı, öğle öğünlerinizde afiyetle tüketebilirsiniz.
Ferahlatıcı bir yaz salatası hazırlamak için, bu kez nane yaprakları ve şeftaliyi bir araya getiriyoruz. Semizotu, badem ve tatlı biber ile hazırlanan salatayı, portakal suyu ve sirke ile soslayın. Yalnızca 20 dakikada hazırlanan minthe salatasını, yemeklerin yanında da sunabilirsiniz.
Yasmin pirinç, dereotu, turşu, mısır, kırmızı biber ve soğan ile hazırlanan Çin salatası, hem doyurucu, hem de hafif bir salata çeşididir. Yaz aylarında bol limonla birlikte servis edilen bu salata, aynı zamanda et yemekleriyle birlikte de sunulabilir.
Beyaz lahana, sirke, mayonez, havuç ve yoğurt ile ortalama 20 dakikada hazırlanan bu salata, düşük kalorisiyle diyet listelerinin vazgeçilmezidir. Dilerseniz, turp, roka ve mısır gibi sevdiğiniz malzemeleri ekleyerek zenginleştirebilirsiniz.
Izgarada pişirilmiş patlıcan, armut ve sarımsak ile hazırlanan bu salata, limon, zeytinyağı ve karabiber ile zenginleştirilir. İster tek başına, isterseniz de yemeklerin yanında sunabileceğiniz salatayı, 45 dakikada hazırlayabilirsiniz.
Yazın en sevilen meyvelerinden biri olan karpuzu, bu kez salata yapımında kullanıyoruz. Karpuz, lor peyniri, nane ve tahıllı ekmek ile hazırlanan salataya, böğürtlen ilave edebilirsiniz.
Yaz aylarında öğle ve ara öğünleri meyvelerle zenginleştirmeye ne dersiniz? Elma, kayısı, kiraz, nektarin, kavun, karpuz ve zencefilli sos ile hazırlanan meyve salatasını, küçük kuplara paylaştırın. Üzerine vanilyalı dondurma ekleyerek servis edebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;