Yaz Aylarında Neler Tüketilmeli?
Yaz aylarında nasıl beslenmeliyiz? Yazın hangi besinleri tüketmeli, hangi besinlerden uzak durmalıyız? İşte, Dyt. Buse Özel'den yaz aylarında sağlıklı beslenme önerileri:

Yaz aylarının huzur dolu sabahlarında ve keyifli akşamlarında içinde bulunduğunuz ortamın koşullarıyla beslenme ile ilgili birçok sorun yaşamanız oldukça mümkün. Bu tarz ortamlarda fazlaca paketli gıdalar, işlenmiş ürünler ve alkol tüketildiğini düşünürsek; vücut yağ oranının artması veya ciddi ödem problemleri ile karşı karşıya kalmanız olasıdır.


Öncelikle her işin başı sağlıktır diyerek hem beslenmenize hem de yaşayış tarzınıza özen göstermeniz gerektiğini vurgulamak gerekiyor. Sağlıklı olmak için gün içinde spor yapmak, bolca su tüketmek ve beslenme düzenine sahip olmak gerekmekte. Ve tabi ki bunları sürdürmek için bir de disiplinli olmanız gerekiyor.


  1. Su tüketimi çok önemli.

Yaz aylarında beslenme ile ilgili önemli detayların yanında su tüketimi de oldukça önemlidir. Sıcak havalar nedeniyle fazla miktarda terleme sorunları yaşanmakta. Vücuttaki suyun önemli bir miktarı ter yolu ile atılırken geri kalan işleyiş için de suya ihtiyaç vardır. Bu sayede yaz aylarında su tüketimine oldukça dikkat etmeniz gerekmektedir. Günde 10-12 bardak (yaklaşık 2,5 litre) su tüketimi ihtiyacınızı yeterli derecede karşılayacaktır.

  1. Paketli gıdalardan uzak durun.

Yaz aylarında genellikle daha sağlıklı ve hafif beslenmek isteyebilirsiniz. Bunun için paketli ve işlenmiş gıdaları minimum düzeyde tüketerek ve daha çok mevsim meyve ve sebzelerinden faydalanarak beslenme düzeni oluşturabilirsiniz. Bu beslenme düzeninde kaliteli protein kaynaklarından faydalanabilirsiniz.


  1. Sebze ağırlıklı beslenin.

Keyifli ortamlarda farkında olmadan fazla tüketilen işlenmiş gıdalar ve alkol vücutta ödeme neden olabilir. Bunun için bu tarz keyifli akşamlardan sonraki birkaç gün boyunca daha dengeli ve hafif beslenmekte fayda var. Sebze yemeği ve beyaz et ağırlıklı bir beslenme tercih edilmeli.

  1. Egzersizleri hayatınıza empoze edin.

Yaz aylarında formda kalmak için yapmanız gereken bir diğer yöntem ise egzersizdir. Daha hızlı bir sonuç almak, fit bir görüntüye sahip olmak için egzersizi beslenme ile birlikte yürütülmesinde fayda var. Çok fazla yorucu egzersizleri yaz aylarında tercih etmeyenler için gün içerisinde yapılan 45 dakikalık yürüyüşler yağ yakımını destekler niteliktedir. Aynı zamanda vücuttaki çoğu kas grubunu aktif bir biçimde çalıştıran yüzme, yaz aylarında tercih edilebilecek olan diğer spordur.


Özetleyecek olursak; yaz aylarında çoğu insan daha fit ve sağlıklı olmak isteyebilir. Bunun için su tüketimine dikkat etmek, gün içerisinde daha hafif öğünler tüketmek ve düzenli bir spor rutini oluşturmak gerekmektedir.


Yazar:

Dyt. Buse Özel

instagram.com/diyetisyenbuseozel


Şunlara da göz atın;

  1. Etli sebze yemekleri
  2. Düşük karbonhidratlı sebzeler
  3. Düşük kalorili sebze yemekleri
  4. Düşük kalorili meyveler
  5. En sağlıklı kök sebzeler

Haber Kategorileri

Sağlıklı Beslenme

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif
Picanha Nedir, Nasıl Pişirilir?
Pasta Şefi Ebru Özgün'den 6 Yılbaşı Tatlısı
25 Aralık 2024 Masterchef: 4. Ceketi Kim Kazandı?