Organik ve sağlıklı beslenmek isteyenleri böyle alalım. Eğer sizin de bahçe işlerinize ilginiz varsa, hobi olarak meyve ve sebze yetiştiriciliğiyle uğraşmak istiyorsanız veya sofranızda tamamen doğal bir şekilde yetiştirilen besinlere yer vermek istiyorsanız doğru yerdesiniz. İşte, yaz aylarında ekebileceğiniz meyve ve sebzeler:
Haziran ayı genellikle ekmekten ziyada hasat dönemi olarak bilinir. Ancak biber, domates, bamya, karpuz, kavun, soğan ve fasulye gibi besinler ekim için uygundur. Önceden ekilen karpuz, kavun ve salatalıklar sulanır. Kiraz ve çileklerin toplanma dönemidir. Biber ve kabakların başları budanır. Bunların dışında enginar ve ısırgan otu da Haziran ayında ekilebilecek sebzelerdendir. Haziran ayında fidelenecek sebze ve meyveler: Domates, kabak, salatalık. Direkt toprağa ekilecek tohumlar: Mısır ve börülce. Toprağa aktarılacak fideler: Domates, kabak, salatalık. Temmuz ayı çok sıcak olduğu için ekime uygun değildir. Temmuz ayı birçok sebze için hasat zamanı olarak kabul edilir. Bu ayda bol bol sulama yapılır. Temmuz ayının sonlarında mısır, havuç, marul, fasulye ve salatalık gibi ürünlerin ekimi yapılabilir. Ağustos ayı karnabahar ve lahana ekiminin yapıldığı aydır. Bu ayda sarımsak tohumları toplanır ve nemsiz yerlerde muhafaza edilir. Salatalık, marul ve kabak fidelenir. Maydanoz, brokoli, mısır ve dereotu da Ağustos ayında ekilebilen sebzelerdendir. Böğürtlen, şeftali, incir, sarı kiraz ve mürdüm eriği Ağustos ayında ekilen meyvelerdir. Fidelecenek olanlar: Kabak, marul, salatalık. Direkt toprağa ekilecek tohumlar: Fasulye, börülce, roka. Toprağa aktarılacak fideler: Marul, kabak, salatalık. Şunlara da göz atın;