Deniz, kum ve güneş üçlüsünün tadını çıkarttığımız yaz mevsimi, ne yazık ki yoğun sıcaklıklar nedeniyle iştahımızı kesebiliyor. Hava sıcaklıkları nedeniyle hem yemek hazırlamak, hem de yemek yemekten bulanıyor olabilirsiniz. Öyleyse, sizi böyle alalım. Yaz mevsiminin en sevilen meyve ve sebzeleriyle hazırlanan bu atıştırmalıklara, hem öğle, hem de akşam yemeklerinizde yer verebilirsiniz. Yazı karpuz peynirden daha lezzetli bir hale getirmek için, mutlaka denemeniz gereken tarifleri yazımızda derledik. İşte, yaz aylarında sizi yemek yapma zahmetinden kurtaracak 10 atıştırmalık tarifi:
Yaz aylarında protein almak için et tüketimini sınırladıysanız, nefis bir önerimiz var. Yalnızca kaşar peyniri ve mantardan oluşan bu tarifi, airfryer veya fırında kolayca hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz, daha büyük mantarlar da kullanabilirsiniz.
Pirinç, parmesan peyniri, sarımsak ve soğan ile hazırlanan arancini, İtalyan mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir. Dışı galeta unuyla kaplanan aranciniler, kızartma usulüyle pişirildikten sonra servis edilir.
Yalnızca 30 dakikada hazırlanan sırniki, un, yumurta, şeker ve lor peynirinden oluşur. Hazırlanan harç, krep tavasında pişirilir. Orman meyveleri veya yaz reçelleri ile birlikte sunabilirsiniz.
Muz, yulaf, fıstık ezmesi ve çikolata parçaları ile hazırlanan bu bar, özellikle öğle ve ara öğünlerde tüketilir. 30 dakikalık pişirme süresinin ardından 8 parçaya bölünerek servis edilir. Soğuk içeceklerin yanında sunabilirsiniz.
Patates, mısır gevreği, kaşar peyniri ve yumurta ile ortalama 30 dakikada hazırlanan patates topları, yaz aylarında denemeniz gereken lezzetlerden biridir. Kızarmış patates toplarını hem tek başına, hem de yemeklerin yanında sunabilirsiniz.
Kabak, zeytinyağı ve sirke ile hazırlanan kabak cips, ara öğünlerde atıştırmalık olarak tüketilir. Porsiyonu yaklaşık 90 kalori olan kabak cipsi, sevdiğiniz sebzelerle zenginleştirebilirsiniz.
Karides, nişasta, soda ve un ile hazırlanan karides tempura, sriracha sosuyla zenginleştirilir. Ortalama 30-40 dakikada hazırlanan bu yemek, soslar eşliğinde servis edilir.
Yaz aylarında pazar tezgahlarında sık sık rastlanan börülce fasulyesini, soğan, sarımsak tozu ve baharatlarla zenginleştirerek mükemmel bir atıştırmalığa dönüştürebilirsiniz. Fırında yaklaşık 12 dakika pişirilen çıtır fasulyeleri, naneli yoğurtla birlikte servis edebilirsiniz.
Domates, fesleğen, kekik ve mozzarella peyniri ile hazırlanan bu turta, çayın yanında sunulabilir. Dilerseniz, turta hamuru yerine tahıllı ekmek de kullanabilirsiniz. Hazırladığınız turtaları, kekik serpiştirerek servis edebilirsiniz.
Yaz aylarında tatlı atıştırmalık sevenler, yoğurt, bal, yaban mersini, ahududu ve çilek kullanarak nefis bir tarif hazırlayabilir. Porsiyonu 65 kalori olan yoğurt parçalarını en az 4-5 saat dondurucuda bekletmeniz gerekir.
Şunlara da göz atın;