Yanmış Kek Nasıl Onarılır?
Kek yapmak hemen hemen herkesin başına gelir. Peki yanmış kek nasıl onarılır, nerelerde kullanılır? Sizlere anlattık. İşte, yanmış kek nasıl onarılır:

Kek yakmak, daha önce hemen hemen her fırıncının yaşadığı tatsız bir deneyimdir. Yanmış bir kek genellikle kuru bir tada sahip olur ve başkalarının sadece ona bakarak oldukça iyi fark edebileceği rahatsız edici bir tada sahip olur. Peki yanmış kek nasıl onarılır, nerelerde kullanılır? Sizlere anlattık. İşte, yanmış kek nasıl onarılır:

Yanmış Kek Nasıl Düzeltilir?

  1. Yanmış kenarları kekten kesin. Bir ekmek bıçağı kullanarak hızlı ama nazik bir kesme işlemi kullanarak kekin yanmış kenarlarını kesin. Yanmış alanları çıkarmak için yanmış alt ve yanları da dilimlediğinizden emin olun. Yanmış kenarların tıraş edilmesi, kekin tadının kötü olmasını engelleyecek ve yemenin daha keyifli hale gelmesine yardımcı olacaktır. Bu yöntem, kekiniz pişerken küçük kahverengi yanıklar aldıysa da yararlı olabilir.
  2. Kek kuru ise tereyağı ekleyin. Bazen bir pastayı aşırı pişirirken yanmaz veya kararmaz, bunun yerine tadı kuru ve ufalanır. Bunu, kek henüz sıcakken büyük bir tereyağı bıçağıyla keki yağlayarak düzeltebilirsiniz. Tereyağı kekin içinde eriyecek ve ıslanmasına izin verecek ve tadı kuru olmayacak.
  3. Kekin yanmış kenarlarını kazıdıysanız ve kekin çok küçük olduğunu fark ettiyseniz, pastayı düzeltin ve onun yerine önemsiz hale getirerek saklayın. Henüz yapmadıysanız, kekin yanmış kenarlarını kesin ve bir kaseye ufalayın.
  4. Yanık, kuru tadı gizlemek için krema, ganaj, vanilya, taze meyve, çikolatalı şekerlemeler, şekerlemeler ve fındık gibi çeşitli pasta malzemeleri ekleyerek kekinizin yanık lezzetini örtün.
  5. Bir içecekle kekin tadını çıkarın. Siz ve diğerleri kekin tadını çıkarırken; keki bir bardak süt, bir fincan sıcak çikolata, biraz çay veya kahve ile servis edin. Bu, kekin yanmış tadının görünmesini engeller ve genellikle yanmış bir kekin kuru, ufalanan tadını gizler.
  6. Keki dondurun ve gerekirse tekrar dondurun. Yanmış bir keki onarmanın bir yolu, onu dondurucuda dondurmaktır. Kekin yanık kenarlarını kesin, dondurun ve ardından buzlanma katılaşana kadar dondurun. Çözülmesine izin verin ve ardından daha fazla buzlanma ile tekrar dondurun. Kuru, yanık tadı gitmiş olacak ve siz bunu fark etmeyeceksiniz bile.
  7. Pop kek yapın. Kekiniz oldukça kuru ve ufalanan bir hal aldıysa, kek popsları kekinizi kurtarmak ve süslemek için iyi bir fikirdir. Keki büyük bir kaseye ufalayın ve ardından bir veya iki bardak krema ekleyin. Bunları bir araya getirin ve karışımı orta boy kaselere yuvarlayın. Topların sertleşene kadar soğumasına izin verin ve ardından her bir pop'a kek pop yapıştırın. İstediğiniz herhangi bir malzemeye daldırın ve yuvarlayın ve keyfini çıkarın.

Keki Kontrollü Pişirin

  1. Bir zamanlayıcı ayarlayın. Bu, herhangi bir yiyeceği yaparken fazla pişmesini veya pişmesini önlemek için yaygın ve bilinen bir yöntemdir. Uzakta olacağınızı veya dikkatinizin dağılacağını biliyorsanız, tarifte belirtilen miktar için bir zamanlayıcı ayarlayın. Zamanlayıcının, mutfaktan uzakta olduğunuzu duyacak kadar yüksek olduğundan emin olun.
  2. Pişirmeden önce fırın sıcaklığını kontrol edin. Sıcaklığı yanlışlıkla çok yüksek bir değere ayarlamanız da mümkündür. Yanmadığından emin olmak için pastayı fırına vermeden önce fırın sıcaklığını iki kez kontrol edin.
  3. Kekin yanmaması için alüminyum folyo kullanın. Kek pişerken kızarmaya başladığında, ancak kekin içi hala çiğ olduğunda, kenarlarını ve üstünü folyo ile kaplayın. Alüminyum folyo pastayı yanmaya ve kararmaya karşı koruyacaktır.
  4. Fırın ayarlarınızın düzgün çalıştığından emin olun. Kekin pişmesi için doğru sıcaklık ve süreyi ayarladıysanız ve kek hala yanıyorsa, yanlış bir şey olmadığından ve ayarların doğru olduğundan emin olmak için fırınınızı bir kez daha kontrol edin. Fırınınızın ayarları değiştirilmiş olabilir ve bu da doğru ısı seviyesini üretmemesine neden olabilir.
  5. Ara sıra keki kontrol edin. Kek pişerken 10-15 dakikada bir kontrol ederek yanmadığından ve düzgün pişip pişmediğini kontrol edin. Bununla birlikte, fırın kapağını sürekli açmamak en iyisidir, çünkü her açtığınızda ısı dışarı çıkar. Bunun yerine, pastayı izleyebilmek ve aynı zamanda az pişmesini önlemek için fırınınıza yerleştirilmiş fırın ışığını kullanın.

Şunlara da göz atın;

  1. Yanmış tostu neden atmamalısınız?
  2. Kararmış veya yanmış mokapot nasıl temizlenir?
  3. Yanmış çaydanlık nasıl temizlenir?
  4. Yanmış yemek yenir mi?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Farklı Kek Tarifleri: Çay Saatlerine Özel 15 Nefis Kek Tarifi
Sigara Böreğinin Yanına Ne Gider: Sigara Böreğinin Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif
Yılbaşında Neden Hindi Yenir?
Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı