Yaban mersini, fundagiller familyasından ılıman iklimlere alışmış bir üzümsü meyve türüdür. Anavatanı Kuzey Yarımkürenin serin ve dağlık bölgeleridir. Sade bir şekilde tüketilebilen yaban mersini, aynı zamanda tatlı yapımında da kullanılır. İsteğe göre meyve suyu, smoothie ve pastaları süslemek amacıyla kullanımı da mümkündür. İşte, yaban mersini ile yapabileceğiniz 11 nefis tarif:
Un, yumurta ve şeker ile hazırlanan pancake, sabah kahvaltılarının vazgeçilmezidir. Süslemek için beyaz çikolata ve yaban mersini gibi orman meyveleri kullanılabilir. Uzm. Dyt. Aslıhan Küçük Budak'tan diyabet hastaları için nefis bir tarifimiz var. Yulaf ezmesi, muz ve yaban mersini ile hazırlanan bu muffini, atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz. Galette, kırılgan ve kolay ufalanan bir hamur işidir. Fransız mutfağında çok popüler olan galetteyi, kızılcık ve yaban mersini dolgusuyla lezzetlendirebilirsiniz. Şık görünümü ile herkesi kendine hayran bırakan bu tart, ahududu, böğürtlen ve yaban mersini ile hazırlanır. Küçük porsiyonlar halinde sunulur. Ortalama 1 saat içinde sofralardaki yerini alır. Yaban mersini, limon suyu ve şeker ile hazırlanan bu reçel, kahvaltılar için idealdir. Ekmeğe sürülerek tüketilebilir. Cam kavanozlarda muhafaza edilir. Labne peyniri, jelatin ve yaban mersinli krema ile hazırlanan bu cheesecake, özellikle yaz aylarının favorisidir. Buzdolabında dinlendirildikten sonra servis edilir. İçi yaban mersini ile doldurulan baton kek, çay saatlerinin vazgeçilmezidir. Özellikle misafir ağırlarken sunabileceğiniz eşsiz lezzetlerden biridir. Crumble, İngiliz mutfağının sevilen tatlılarından biridir. Porsiyonu yaklaşık 130 kalori değerindedir. Hazırlanışı 30, pişirmesi ise 35 dakikadır. Yaban mersinini içecek yapımında kullanmak isteyenler için, nefis bir önerimiz var. Smoothie'yi bal ve vanilyalı dondurma ile tatlandırabilir, sevdiğiniz farklı meyveleri ekleyebilirsiniz. Evde kendi dondurmalarını hazırlamak isteyenleri böyle alalım. Yalnızca 3 malzemeden oluşan dondurmanın porsiyonu, ortalama 65 kaloridir. İsteğe göre yulaf ezmesi ekleyebilirsiniz. Un, şeker ve yaban mersini ile hazırlanan bu kurabiye, hem görünümü, hem de lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakır. Unun ölçüsü, tahin yoğunluğuna göre değişebilir. Şunlara da göz atın;