Yaban Mersini Nasıl Dondurulur?
Yaban mersini lezzeti ve görüntüsü ile ilgi görülen bir meyvedir. Bu lezzetli meyve mevsiminde dondurularak tüm sene yenebilir. Peki yaban mersini nasıl dondurulur:

Yaban mersini, haziran ve ağustos ayları arasındaki kısa dönemde en sulu ve lezzetlidir. Onları zirvede dondurmak, tüm kış boyunca o taze yazlık lezzetin tadını çıkarmanıza izin verecektir. Yaban mersini dondurmak için bir tepsiye düz bir şekilde yayın ve sertleşene kadar doldurun, ardından daha kompakt bir şekilde saklayabilmek için poşetlere koyun. Yaban mersininin dokusunu ve lezzetini korumak için nasıl dondurulacağını öğrenmek istiyorsanız okumaya devam edin.

Yaban Mersini Dondurulmaya Nasıl Hazırlanır?

  1. Yaban mersinini en lezzetli halindeyken hasat edin ya da satın alın.
  2. En iyi dondurma sonuçları için, sulu, yumuşak ve lezzetli meyveleri olabildiğince dondurun. Çok mayhoş veya biraz lapa gibi olan donmuş meyveler, çözüldüklerinde dokuları ve tatları konusunda sizi hayal kırıklığına uğratır.
  3. Meyveleri yıkamak isteyip istemediğinize karar verin. Yaban mersini dondurmadan önce yıkamaya gelince, iki kamp var. Yaban mersini dondurmadan önce yıkamanın, meyveler çözüldükten sonra biraz daha sert bir cilde neden olabileceğini gösteren araştırmalar var. Diğerleri, farkın algılanamaz olduğunu ve dondurucularında kir olmamasını tercih ettiklerini söylüyor.
  4. Meyveleri tek bir tabaka halinde bir tavaya yerleştirin. Bir yağlı kağıda veya büyük bir kızartma tavası işinizi görecektir. Üst üste gelmeyecek şekilde yayın.

Yaban Mersini Nasıl Dondurulur?

  1. Yaban mersini donuncaya kadar tavayı dondurucuya yerleştirin. 2-3 saat sürmelidir. Meyveleri çıkarmadan önce yağlı kağıtta çok uzun süre bırakmayın. Uzun kalırsa dondurucu yanığı denilen yanıklara sebep olur.
  2. Dondurulmuş meyveleri vakumlu bir torbaya veya kilitli bir bir torbaya koyun. Torbadaki fazla havayı çıkarın. Ne kadar fazla hava çıkarabilirseniz, meyvelerin sahip olacağı dondurucu yanıkları o kadar az olur. Torbaları dondurduğunuz tarihle etiketleyin.
  3. Poşetleri dondurucuda saklayın. Meyveleri bir yıla kadar dondurabilirsiniz. Her zaman keyfini çıkarın.

Şunlara da göz atın;

  1. Böğürtlen nasıl dondurulur?
  2. Çilek nasıl dondurulur?
  3. Şeftali nasıl dondurulur?
  4. Kayısı nasıl dondurulur?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

İstanbul'un Şömineli Mekanları: İçinizi Isıtacak 12 Mekan
Fransa'nın Sokak Lezzetleri: Fransız Usulü 10 Sokak Lezzeti
Karbonat Cilt İçin Güvenli Mi?
Taste Atlas Dünyanın En Trend Yiyeceklerini Açıkladı: Listede Türkiye'den 3 Lezzet Var
21 Kasım 2024 Masterchef: İkinci Eleme Adayı Belli Oldu!
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?