Wok tava, özellikle Çin mutfağında kullanılan ve yemekleri kolay bir şekilde pişirmeyi sağlayan geniş ve çukur bir tava çeşididir. Son yıllarda Batılı ülkelerde de yaygın olarak kullanılan wok tavalar, derin bir görünüme sahiptir. Tabanı dar olan bu tavaların kenarları genişleyen bir görünümdedir. Özel tasarımı ile yemekleri harlı ateşte etrafa sıçratmadan pişirme imkanı sunan wok tavalar, sıvıların hızlıca buharlaşmasını ve ısının iletilip yayılmasını sağlar. Wok tavasında yemekler daima karıştırılarak ve kısa sürede pişirilir.
Wok tavada, genellikle sote yemekleri yapılır. Tavuk, mantar, biber gibi sebze ve etler, bu tavada en iyi şekilde pişirilebilir. Tavanın içerisine yağ eklenir ve yüksek ateşte ısıtılır. Ardından sotelenecek malzemeler eklenir ve özel savurma tekniği ile yiyecekler kaşığa gerek kalmadan karıştırılabilir.
Wok tavada yeme pişirme işlemi bittikten sonra, soğuması için kenarda bekletilir. Ardından bulaşık makinesinde veya elde yıkanabilir. Yıkama işlemi esnasında süngerin yumuşak tarafı kullanılmalıdır. Bu sayede yapışmaz yüzeyine zarar gelmesi ve çizilmesi önlenmiş olur.
Şunlara da göz atın;