Veganlar İçin Kek Tarifleri: 5 Farklı Vegan Kek Tarifi
Sütsüz, yoğurtsuz ve yumurtasız kek nasıl yapılır? Vegan keki nasıl yapılır? İşte, vegan ve vejetaryenlerin beslenme programına uygun 5 nefis kek tarifi:

Veganlık, hayvansal ürünleri ve hayvan kökenli gıdaların kullanılmasını reddeden görüşe verilen isimdir. Veganlar, hayvan kullanımı sonucu elde edilen besinleri, giyecekleri ve diğer tüm ürünleri kullanmayı reddeder. Bir yaşam biçimi olan vegan beslenme, bitkisel ağırlıklı beslenmeyi ön planda tutar. Listedeki tarifleri ilham almak için kullanabilir, daha fazlası için vegan tarifleri sayfamıza göz atabilirsiniz. İşte, veganlar için kek tarifleri:


  1. Muzlu Kek


Malzemeler;

  1. 4 adet muz 
  2. 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
  3. 90 gr hurma püresi
  4. 30 gr toz Hindistan cevizi 
  5. 1 tatlı kaşığı kabartma tozu 
  6. 180 gr badem unu 


Yapılışı: Muzlar bir kaba alınır ve Hindistan cevizi yağı eklenerek blender ile karıştırılır, püre haline getirilir. Hurma püresi karışıma eklenir ve tekrar karıştırılır. Kalan bütün malzeme eklenir ve homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır. Kek kabı Hindistan cevizi yağı ile yağlanır ve 160 derece fırında 50 dakika pişirilir. Afiyet olsun


  1. Çikolatalı Kek


Malzemeler;

  1. 250 gr un
  2. 3 yemek kaşığı fındık unu 
  3. 50 gr kakao
  4. Limon kabuğu rendesi 
  5. ½ çay kaşığı tuz 
  6. 2 paket vanilin
  7. 250 gr şeker
  8. 250 ml soya sütü
  9. 250 ml sıvıyağı
  10. ¼ limon suyu 
  11. 1 bardak bitter çikolata


Yapılışı: Un, fındık unu, tuz, kakao, vanilin, şeker ve limon kabuğu rendesi bir kaba koyulur ve harmanlanır. Soya sütü, sıvıyağı ve limon suyu da çırpılır ve kuru karışımlara yavaşça eklenerek hamur haline getirilir. İstenilen kaba koyulur ve 180 derecede 18 dakika pişirilir. Fırından çıkardıktan sonra pul çikolatalar istenilen düzende üzerine koyularak süslenir. Afiyet olsun.  


  1. Meyveli Vegan Kek


Malzemeler;

  1. 3 su bardağı un
  2. 1 paket kabartma tozu 
  3. 1 tutam tuz 
  4. 1 paket vanilin 
  5. 1 bardak şeker
  6. 1,5 bardak badem sütü
  7. ½ tatlı kaşığı sirke 
  8. 1/3 bardak sıvıyağ 
  9. 1 bardak çilek, vişne


Yapılışı: Kuru malzemeler bir kapta harmanlanır. Sıvı malzemeler ayrı bir kapta harmanlanarak sıvılar kuru malzemelere yavaşça eklenerek hamur haline getirilir. Taze meyveler eklenerek kek kalıbına alınır. 180 derece de 50 dakika pişirilir. Afiyet olsun.  


  1. Baharatlı Kek


Malzemeler;

  1. 350 gr un
  2. 5 gr karbonat 
  3. 10 gr kabartma tozu 
  4. 140 gr esmer şeker
  5. 1 çimdik tuz
  6. 1 çay kaşığı tarçın 
  7. 1 çay kaşığı zencefil
  8. 1 çay kaşığı zerdeçal 
  9. ½ çay kaşığı karanfil
  10. 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi 
  11. 180 gr sıvıyağı
  12. 350 gr ılık su


Yapılışı: Kuru malzemeler bir kapta harmanlanır. Sıvı malzemeler ayrı bir kapta harmanlanarak sıvılar kuru malzemelere yavaşça eklenerek hamur haline getirilir. 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Afiyet olsun.


  1. Portakallı Kek


Malzemeler;

  1. 350 gr un
  2. 5 gr karbonat 
  3. 10 gr kabartma tozu 
  4. 140 gr esmer şeker
  5. 1 çimdik tuz
  6. 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi 
  7. 120 gr sıvıyağı
  8. 50 gr Hindistan cevizi yağı
  9. 1 portakal kabuğu rendesi
  10. 200 gr ılık su 
  11. 150 gr portakal suyu 


Yapılışı: Kuru malzemeler bir kapta harmanlanır. Sıvı malzemeler ayrı bir kapta harmanlanarak sıvılar kuru malzemelere yavaşça eklenerek hamur haline getirilir. 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Dilerseniz, kekin üzerinde çikolata sosu gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun.


Tarifler: Başak ÖNGEL


Şunlara da göz atın;

  1. Vegan beslenme önerileri
  2. Vegan yemekleri
  3. Vegan yiyecekler nelerdir?
  4. 1 haftalık vegan beslenme programı
  5. Vegan diyeti nasıl yapılır?

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Farklı Kek Tarifleri: Çay Saatlerine Özel 15 Nefis Kek Tarifi
Sigara Böreğinin Yanına Ne Gider: Sigara Böreğinin Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif
Yılbaşında Neden Hindi Yenir?
Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı