Uskumru Nasıl Pişirilir: 8 Farklı Uskumru Tarifi
Uskumru nasıl pişirilir? Fırında, tavada ve ızgarada uskumru pişirme tekniklerini sizlerle paylaşıyoruz. İşte, uskumru balığıyla yapabileceğiniz 8 farklı tarif:

Uskumrugiller familyasına adını veren uskumru, yüksek oranda omega 3 içeren balık türlerinden biridir. Sırtından aşağıya doğru yeşil-mavi lekeli bantlar bulunur. 100 gramlık uskumru, günlük D vitamini ihtiyacının yarısını karşılayabilir. Bu yüzden haftada 1 kez tüketilmesi önerilir. Sağlık açısından çok önemli bir yere sahip olan uskumru, Kuzey Amerika sahillerinde, Akdeniz, Ege ve Marmara Denizi'nde yaşayabilir. 

Uskumru Nasıl Pişirilir?

Uskumru, kızartma, fırınlama ve buğulama teknikleriyle pişirilir. Aynı zamanda meze yapımında kullanmak da mümkündür. Uskumru balığının lezzetini arttırmak için, pişirmeden önce sosla marine edilmesi önerilir.

Uskumru Tavada Nasıl Pişirilir?

  1. Uskumruyu tavada pişirmek için öncelikle balığı güzelce temizleyin.
  2. Ardından sıvıyağı tavaya alın ve ısıtın.
  3. Yağ ısınmaya başladığında balığı tavanın içerisine yerleştirin ve önlü arkalı bir şekilde pişirin.
  4. Pişirme işleminin sonlarına doğru, dolmalık fıstık ilave edebilirsiniz.
  5. Pişen uskumruların fazla yağını süzmek için, kağıt havlu üzerinde bekletebilirsiniz.

Uskumru Fırında Nasıl Pişirilir?

  1. Uskumruyu fırında pişirmek için, bol suyla yıkayın ve kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
  2. Limon suyu, portakal suyu, zeytinyağı, karabiber ve tuzu bir kasede karıştırın.
  3. Fırın tepsisine soğan, limon dilimleri ve uskumru balığını yerleştirin.
  4. Hazırladığınız sosu, balığın üzerinde gezdirin. 
  5. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında ortalama 20 dakika kadar pişirin.

Uskumru Izgarada Nasıl Pişirilir?

  1. Uskumru, yağlı bir balık olduğu için ızgarada pişirmeye de uygundur.
  2. İsteğe göre fileto şeklinde veya bütün bir halde pişirilebilir.
  3. Balığı ızgarada pişirmeden önce, sevdiğiniz bir balık sosu ile marine edin.
  4. Daha sonra ısıtılmış ızgarada arkalı önlü olacak şekilde pişirin.

8 Farklı Uskumru Tarifi

  1. Fırında Uskumru


Uskumruyu fırında pişirmek için, tüm püf noktalarına ve malzeme ölçülerine tarif detaylarından ulaşabilirsiniz. Balığın kokusunu azaltmak için, fırın tepsisine 1 adet defne yaprağı yerleştirmeyi unutmayın.

  1. İspanyol Salatalı Izgara Uskumru


Biber, patlıcan ve maydanozla hazırlanan İspanyol salatasını, uskumru ile zenginleştirmeye ne dersiniz? Balık filetosunu fırında pişirdikten sonra, salatanın üzerine ilave edebilirsiniz.

  1. Sahanda Uskumru


Kuş üzümü, fıstık ve yenibahar ile hazırlanan sahanda uskumru, farklı pişirme yöntemlerinden biridir. Özellikle hafif tatlar sevenler için idealdir.

  1. Susamlı Uskumru


Uskumru balığına çok yakışan malzemelerden biri de, susamdır. Yalnızca 6 malzemeden oluşan susamlı uskumruyu, 15-20 dakika içinde sunabilirsiniz.

  1. Tavada Uskumru


Uskumru fileto, mısır unu ve zeytinyağı ile hazırlanan tavada uskumru, 15 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Uskumru filetoyu evde kendiniz hazırlayabilir veya balıkçılardan hazır olarak alabilirsiniz.

  1. Uskumru Balığı Salatası


Arpacık soğan, elma sirkesi ve havuç ile hazırlanan uskumru salatası, ana yemeklerin yanında sunulabilir. Kısa sürede pişirilir ve sıcak sıcak servis edilir.

  1. Uskumru Dolması


İç harcı kıyma ve pirinç ile doldurulan uskumru dolmasının dışı galeta ununa batırılır. Tavada kızartıldıktan sonra dilimlenerek servis edilir.

  1. Uskumru Pilaki


Porsiyonu yaklaşık 285 kalori olan uskumru pilaki, genellikle meze olarak sunulur. Yanında hafif yemeklere yer verilmesi önerilir.

Şunlara da göz atın;

  1. Palamut nasıl pişirilir?
  2. Barbun balığı nasıl pişirilir?
  3. Sardalya nasıl pişirilir?
  4. Sarıkanat nasıl pişirilir?
  5. Kefal nasıl pişirilir?

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı
Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi
Patlıcanlı Meze Tarifleri: Patlıcanla Yapılan 13 Meze Tarifi
20 Ülkeden Yılbaşı Yemekleri: Farklı Ülkelerden Yılbaşına Özel Yemekler
İlginç Bir Yılbaşı Geleneği: 12 Üzüm Yeme Ritüeli
Yılbaşı İçin Cilt Bakımı Önerileri