Un Helvası Tarifleri: Hafifliği ile İştahınızı Kabartacak 8 Nefis Un Helvası Tarifi
Un helvası nedir? Un helvası çeşitleri nelerdir? Un helvası yapımında hangi malzemeler kullanılır? İşte, lezzetiyle ağızları sulandıracak, birbirinden pratik 8 nefis un helvası tarifi:
Un Helvası Tarifleri: Hafifliği ile İştahınızı Kabartacak 8 Nefis Un Helvası Tarifi

Un helvası, Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen helva tariflerinden biridir. Ana malzemeleri un, tereyağı ve şeker olan bu helva, özellikle bayram ve kandil gibi özel günlerde yapılan bir Türk tatlısıdır. Hafifliğiyle çok sevilen bu helva lezzetinin yanı sıra içerdiği anlam bakımından da değerlidir. Paylaşma, yardımlaşma ve bereketi sembolize eden un helvası, çam fıstığı, badem gibi kuruyemişlerle zenginleştirilir. İşte, mutlaka denemeniz gereken 8 un helvası tarifi:

  1. Un Helvası

un helvası

Listemize, klasik un helvası tarifiyle başlıyoruz. Yalnızca 5 malzemeden oluşan un helvasını, videolu ve resimli anlatımıyla kolayca hazırlayabilirsiniz.

  1. Cevizli Un Helvası

Pekmez ve ceviz ile zenginleştirilen un helvasını, küçük porsiyonlar halinde sunabilirsiniz. Üzerini ceviz parçalarıyla süslemeyi unutmayın.

  1. Çikolatalı Un Helvası

Çikolataya doyamayanlar için de nefis bir tarifimiz var. Bitter çikolata ile hazırlanan un helvasını, bademle süsleyebilirsiniz. Dilerseniz, sütlü çikolata da kullanabilirsiniz.

  1. Fıstıklı Un Helvası

Çam fıstığı, süt ve un ile hazırlanan bu helva, hem görünümü, hem de lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakır. Fıstıklı un helvasını, 30-35 dakika içinde hazırlayabilirsiniz.

  1. Tahinli Un Helvası

Pekmez ve tahin ile zenginleştirilen bu helvanın yapımında, şeker kullanılmaz. Üzeri hindistan cevizi ve taze nane yapraklarıyla süslenip servis edilir.

  1. Kakaolu Un Helvası

Kakao, fındık ve antep fıstığıyla zenginleştirilen un helvası, kek gibi kare şeklinde dilimlenerek servis edilir. Soğuması için en az 10 dakika dinlendirmek gerekir.

  1. Sütlü Mısır Unu Helvası

Süt, ceviz ve un ile hazırlanan bu helvanın diğerlerinden farkı, yapımında beyaz un yerine mısır unu kullanılmasıdır. Mevsim meyveleri ile birlikte servis edebilirsiniz.

  1. Çikolatalı ve Antep Fıstıklı Un Helvası

Okurumuzdan gelen bu tarif, irmik ve un ile hazırlanır. Benmari usulü eritilen çikolata, un helvasının üzerine döküldükten sonra, antep fıstığı ile süslenerek servis edilir.

Şunlara da göz atın;

  1. Helva tarifleri
  2. İrmik helvası tarifleri
  3. Kakaolu kurabiye tarifleri
  4. Brownie tarifleri
  5. Yaz meyveli cheesecake tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Kekin Unu Az Olursa Ne Olur?
Çiğ Köfteye Lezzet Veren Nedir?
Mayalı Poğaça Fanlı Mı Pişer Fansız Mı?
Kek Sıcak Fırına Mı Atılır Soğuk Fırına Mı?
Kekin İçi Neden Çiğ Kalır?
Anne Yemekleri: Anneler Günü’nde Ne Yemek Yapılır, En Sevilen Yemekler Nelerdir?