Oxford profesörü uçak yemeklerinin tadını daha iyi hale getirmenin yeni bir yolunu buldu
Uçak yolculuğu yapanlar, uçak yemeklerinin tadından memnun olmayabilir. Bir Oxford profesörü ise uçak yemeklerinin tadını daha iyi hale getirmenin yeni bir yolunu keşfetti: Gürültü önleyici kulaklıklar takmak.
Oxford Üniversitesi'nde deneysel psikoloji profesörü Charles Spence'e göre, bir uçağın motorlarından gelen sesler, yiyeceklerin tadını yüzde 10'a kadar daha acı hale getirebilir.
Independent'ın haberine göre The Boston Globe'da yazan Profesör Spence şunları söylüyor: "Düşük kabin basıncı, kuru kabin havası ve yüksek motor gürültüsü, yiyecek ve içeceklerin tadını ve kokusuna alamamamıza katkıda bulunuyor."
Deneyde Heston Blumenthal'in restoranı Fat Duck in Bray'deki şefler, yabancı seslerin tat algısını nasıl değiştirebileceğini görmek için Profesör Spence ile birlikte çalıştı.
Spence çalışma için "Etkileri çok büyük değildi, ancak havadayken tatma deneyiminde potansiyel olarak bir fark yaratacak kadar büyüktü” dedi.
Bu çalışma kulaklık hatta kulak tıkaçları takmanın, 35.000 fitte yenildiğinde yemeğin tadının daha lezzetli olmasını sağlayabileceği anlamına geliyor.
Şunlara da göz atın;