Tüketildiğinde 8 Saat Midede Kalan 12 Besin
DUYGU KARAGÜL İçerik Editörü
0 Tarif       0 Takipçi
Bazı besinler tüketildiğinde uzun süre midede yer kaplayabilir. Bu noktada; kısa sürede acıkmaz ve tokluk hissi yaşarsınız. Çünkü bu yiyeceklerin her biri; sindirimi uzun süren, tokluk hissi sağlayan ve mideyi uzun süre meşgul eden besinlerdir. Hem sağlıklı hem de sindirim sistemini rahatlatıcı özellikleri vardır. İşte tüketildiğinde 8 saat midede kalan besinler!
Tüketildiğinde 8 Saat Midede Kalan 12 Besin

Sindirim süresi uzun olan yiyecekler, hem enerjinizi dengelemeye yardımcı olur hem de uzun süre tok kalmanıza yardımcı olabilir. Bu yiyecekler, mideyi 8 saat boyunca meşgul ederek gün boyu rahatlık sağlar. İşte o 12 gıda!

  1. Yumurta

yumurta

Yüksek protein içeriği nedeniyle sindirimi uzun sürer. Özellikle haşlanmış veya omlet olarak tüketildiğinde mideyi uzun süre doldurur.

  1. Avokado

Sağlıklı yağlar açısından zengin olan avokado, sindirimi uzun süren bir meyvedir. Mideyi yavaşça terk eder ve uzun süre tok tutar.

  1. Karabuğday

Lifli yapısı sayesinde sindirimi zaman alır ve mideyi uzun süre doldurur. Ayrıca düşük glisemik indeksi sayesinde kan şekerini dengelemeye yardımcı olur.

  1. Lor Peyniri

Yüksek protein içeriği ve düşük yağ oranı ile sindirimi zaman alabilir. Özellikle öğünlerde tok tutma özelliği gösterir.

  1. Badem

Yüksek yağ içeriği ve lif bakımından zengin olan badem, sindirimi uzun süren bir atıştırmalıktır. Ayrıca kalori açısından yoğun olduğu için mideyi uzun süre doldurur.

  1. Tarçın

Metabolizmayı hızlandırıcı etkisi ve kan şekerini de dengelemesi nedeniyle tatlılarda kullanıldığında sindirimi daha uzun sürebilir. Tarçınlı besinler genellikle tok tutar.

  1. Beyaz Peynir

Yüksek protein içeriği ve tuzlu yapısı ile mideyi uzun süre meşgul eder. Aynı zamanda kalsiyum açısından zengindir.

  1. Brokoli

Lifli yapısı sayesinde sindirimi uzun sürer ve mideyi uzun süre doldurur. Ayrıca vitamin ve mineral bakımından zengindir.

  1. Süt

İçerdiği protein ve yağlar sayesinde midede uzun süre kalabilir. Ayrıca süt, bazı kişilerde sindirimi daha yavaş hale getirebilir.

  1. Salata

Lif içeriği yüksek sebzelerle hazırlanan salatalar, mideyi uzun süre doldurur. Özellikle zeytinyağı ve avokado eklenmiş salatalar sindirimi daha da yavaşlatır.

  1. Tahıllı Ekmek

Lif açısından zengin olan tahıllı ekmek, sindirimi yavaşlatır ve mideyi daha uzun süre meşgul eder. Ayrıca enerji verir ve uzun süre tokluk sağlar.

  1. Yulaf

Lif ve kompleks karbonhidrat bakımından zengin olan yulaf, sindirilmesi zaman alır ve mideyi uzun süre tok tutar. Yulaf ezmesi gibi kahvaltılarda tercih edilebilir.

Yazar: Uzman Diyetisyen Hanse Nur Özyurt

https://www.instagram.com/dengeyasam/

Haber Kategorileri

Lezzetli Haberler

Lezzetli Haberler

Dolma Yaparken Soğan Kavrulur Mu?
Şık Sunumuyla Kanepe Yapmanın 5 Pratik Yolu
Sebzeli Krep Yapmanın 7 Lezzet Sırrı
Evde Mantar Pişirmeden Önce Bilinmesi Gereken 5 İpucu
Bu Taktiklerle Un Kurabiyesi Asla Dağılmıyor, Ağızda Eriyor!
Dünyanın En Sağlıklı Yiyeceği Nedir?