Tost Ekmeği İle Hazırlanan 4 Tatlı Tarifi
Son kullanması yaklaşmış sade tost ekmekleri ile hazırlanan, birbirinden lezzetli tarifleri sizler için derledik. İşte, tost ekmeği ile hazırlanan 4 tatlı tarifi;

Tost ekmekleri nefis tostlarda kullanıldığı gibi farklı tariflerde de kullanılabilir. Son kullanma tarihi yaklaşan tost ekmekleri ile kruton ya da tatlı hazırlayabilirsiniz. Sizler için son kullanma tarihi yaklaşmış sade tost ekmekleri ile hazırlanan, birbirinden lezzetli tarifleri sizler için derledik. İşte, tost ekmeği ile hazırlanan 4 tatlı tarifi;


Tost Ekmeği İle Hazırlanan Tatlı Tarifleri


  1. Tarçınlı Tost

Malzemeler:

Tarçın şurubu için;

  1. 1/2 su bardağı şeker
  2. 3 çubuk tarçın

Tost için;

  1. 4 adet tost ekmeği
  2. 6 yemek kaşığı tereyağı, yumuşatılmış
  3. 3 yemek kaşığı şeker
  4. 2 çay kaşığı tarçın
  5. Şekerleme (pudra) şekeri (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Tarçın şurubu yapın: Küçük bir tencerede şeker, tarçın çubukları ve 1/2 su bardağı suyu birleştirin ve şekeri eritmek için sık sık karıştırarak yüksek ateşte kaynatın. Isıyı orta-düşük seviyeye düşürün ve tarçın çok kokulu olana kadar yaklaşık 5 dakika pişirin. Ateşten alın ve soğuması için kenara alın.
  2. Tost yapın: 3-4 yemek kaşığı tereyağı kullanarak her bir parça ekmeğin her iki tarafını da kaplayın. Tavanızı ısıtın tost yapın. Her dilimin bir tarafına bol miktarda tarçın şurubu sürün.
  3. Küçük bir kapta, şekeri tarçınla birleşene kadar karıştırın, ardından 2 çay kaşığı hariç hepsini bir tabağa aktarın. Her bir tostu şurup tarafı aşağı gelecek şekilde tarçınlı şekere batırın.
  4. Büyük bir tavada kalan 2-3 yemek kaşığı tereyağını orta-yüksek ateşte eritin. Isıyı orta dereceye düşürün ve tostu şekerli tarafı aşağı gelecek şekilde tavaya koyun. Aşağı bastırmak için tost ekmeğinin üzerine ısıya dayanıklı büyük bir tabak koyun. Ekmeğin kenarları karamelize olana ve şeker tamamen eriyene ve ekmeğin yüzeyinde parıldayana kadar pişirin.
  5. Her dilim tostu karamelize yüzü yukarı bakacak şekilde servis edin ve üzerine ayrılmış tarçın şekeri ve istenirse şekerleme şekeri serpin.


  1. Labne ve Safran Balı Tost Üzerine Kavrulmuş Pancar

Malzemeler:

Safran balı ve kavrulmuş pancar için;

  1. 1/2 çay kaşığı safran
  2. 3-4 yemek kaşığı bal
  3. 1/4 çay kaşığı tuz
  4. 3 orta boy pancar, uçları kesilmiş
  5. 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  6. 2 çay kaşığı ince doğranmış taze nane yaprakları
  7. Taze çekilmiş karabiber

Tost için;

  1. 4 dilim ekmek
  2. Ekmek için sızma zeytinyağı
  3. Ekmek için tuz
  4. 1 su bardağı labne veya süzme yoğurt
  5. 2 yemek kaşığı kabaca doğranmış antep fıstığı

Yapılışı:

  1. Safran balını yapın: Safranı orta ateşte küçük bir tavada kızartın, tavayı sık sık sallayın, safranın kokusu çıkana kadar, 30 saniye ila 1 dakika. Safranı küçük bir tabağa aktarın ve ince bir toz haline getirmek için bir çay kaşığının arkasını kullanın. Balı tavaya ekleyin ve orta ateşte kaynatın. Safran ve bir tutam tuzu karıştırın, ocaktan alın ve bir kenara koyun.
  2. Pancarları kızartın: Fırını önceden 190 derecede ısıtın. Her pancarı büyük bir kare folyoya koyun ve her pancarın üzerine 1 çay kaşığı yağ gezdirin. Pancarları folyoya sarın, kenarlı bir fırın tepsisine koyun ve bir soyma bıçağı en büyük pancarın ortasına kolayca kayana kadar yaklaşık 1 saat kızartın. Fırından çıkarın ve açmadan önce 20 dakika bekletin. Pancarlar işlenecek kadar soğuyunca kabuklarını soyun ve lokma büyüklüğünde doğrayın. Pancarları 1 yemek kaşığı sıvı yağ, nane yaprağı, 1/4 çay kaşığı tuz ve karabiber ile atın ve bir kenara koyun.
  3. Tost yapın: Ekmeği istediğiniz gibi kızartın ve tostları doldurmadan önce birkaç dakika soğumaya bırakın. Servis yapmak için her tostu labne ile yayın. Pancar, antep fıstığı, bol miktarda safran balı ve pul pul tuz ile doldurun.


  1. Kavrulmuş Çilekli, Güllü Riccota Peynirli Tost

Malzemeler;

Çilek için;

  1. 4 su bardağı çilek, kabuğu soyulmuş ve yarıya bölünmüş
  2. 2 yemek kaşığı şeker

Tost için;

  1. 1 su bardağı taze ricotta peyniri
  2. ½ su bardağı krema
  3. 1 yemek kaşığı şeker
  4. 2 çay kaşığı gül suyu
  5. 4 dilim ekmek
  6. Tuzsuz tereyağı

Yapılışı:

  1. Çilekleri kızartın: Fırını önceden ısıtın. Yağlı kağıdı bir fırın tepsisine koyun .
  2. Bir kapta çilekleri ve şekeri karıştırın. Çilekleri dilimlenmiş tarafı yukarı bakacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin ve çilekler yumuşak ve sulu olana kadar yaklaşık 20 dakika kızartın. Fırından çıkarın ve soğuması için kaseye geri koyun.
  3. Tost yapın: Orta boy bir kapta ricotta, krema, şeker ve gül suyunu karışım pürüzsüz hale gelene ve yaklaşık 30 saniye yumuşak tepeler elde edene kadar kuvvetlice çırpın.
  4. Ekmeği istediğiniz gibi kızartın ve üstüne koymadan önce tostu biraz soğumaya bırakın. Her tostu ricotta kreması ile doldurun ve üstüne kaşıkla çilekleri ve birikmiş meyve sularını servis edin.


  1. Fındıklı S'more Tost

Malzemeler:

Çikolata için;

  1. 2 su bardağı fındık
  2. 2 yemek kaşığı şeker
  3. 2 yemek kaşığı bal
  4. 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  5. 3/4 çay kaşığı tuz
  6. 250 gr çikolata, ince doğranmış ve eritilmiş

Ekmek için;

  1. 4 dilim ekmek
  2. 3 yemek kaşığı tereyağı
  3. 16 adet marshmellow, dörde bölünmüş

Yapılışı:

  1. Çikolatalı-fındıklı kremayı yapın: Fırını önceden ısıtın. Fındıkları kenarlı bir fırın tepsisine yerleştirin ve kızartma işleminin yarısında tavayı sallayarak altın rengi kahverengi olana kadar 12-15 dakika kızartın. Fındıkları soğuması için ısıya dayanıklı bir tabağa aktarın. (Fındıklar kabukluysa, bir havluya sarın, bir dakika bekletin, ardından kabuklarını havluyla ovalayın.) Soğuduktan sonra, fındıkları bir mutfak robotuna aktarın ve pürüzsüz hale gelene kadar öğütün.
  2. Fındık ezmesine şeker, bal, şekerleme şekeri, yağ ve tuzu ekleyin ve birleşene kadar karıştırın. Eritilmiş çikolatayı ekleyin ve birleşene kadar işleyin, ardından karışımı hava geçirmez bir kaba alın ve oda sıcaklığında yaklaşık 3 saat veya gece boyunca kalınlaşması için bırakın.
  3. Tost yapın: Ekmek dilimlerini tereyağı ile yayın ve tuz serpin. Ocakta tava üzerinde tost yapın. Her dilimin üzerine biraz çikolata-fındık sürün. Bir avuç marshmallow ile süsleyin. Fırının üst üçte birlik kısmına bir fırın rafı yerleştirin, ardından fırın tepsisini ızgaraya geri koyun. Tostları marshmallow altın rengi olana kadar 15-30 saniye pişirin.

Şunlara da göz atın;

  1. Fırında tost nasıl yapılır?
  2. Kolay kahvaltı tarifleri
  3. Hafif ve sağlıklı kahvaltı tarifleri
  4. Tost tarifleri

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Şef Umut Karakuş'tan Yılbaşı Sofralarınıza Çok Yakışacak 3 Özel Meze Tarifi
Yılbaşı Sofrası İçin Şarküteri Tabağı Nasıl Hazırlanır?
Diyet Yılbaşı Menüsü: Yeni Yıla Özel 28 Diyet Yemeği
Arpa Çayının Faydaları Nelerdir?
Hardal Tohumu Nedir, Nasıl Kullanılır?
22 Aralık 2024 Masterchef: İlk Ceketin Sahibi Belli Oldu