Diyet yaparken ''Uzun süre tok tutan yemekler nelerdir?'' diye merak edenleri böyle alalım. Düşük kalorisi, hafifliği ve doyuruculuğu ile sofralarınızı ziyafete dönüştürecek birbirinden lezzetli tariflerimiz var. Listedeki tarifleri ilham almak için kullanabilir, daha fazlasına diyet yemekleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Etli, sebzeli ve zeytinyağlı çeşitleriyle sunulan bu yemekleri, sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz. İşte, tok tutan 10 pratik diyet yemek tarifi:
Malzemeler; Yapılışı: Yemeklik doğranan soğanlar ısıtılmış zeytinyağında sararana dek kavrulur. Soğanlar sarardığında ince yemeklik doğranmış havuçlar eklenir ve 5 dakika daha kavrulur. Lahanalar ile beraber tuz ve bal da ilave edilip biraz daha karıştırılır. Sıcak su ilave edilir ve sebzeler yumuşayınca servis edilir. Afiyet olsun. Malzemeler; Yapılışı: Brokoli çiçekleri düzenli şekilde dağıtılmadan kesilir ve yıkanır. Ardından suda veya buharda yumuşayıncaya dek pişirilir, soğutulur. Bir tencerede yoğurt, zeytinyağı, hardal, limon suyu ve tuz iyice çırpılır. Soğuyan brokoli tabağa alınır ve üzerine hazırlanan sos dökülüp karıştırılır. Taze soğan ince şekilde doğranır ve mısır ile beraber üzerine serpilir. Afiyet olsun. Malzemeler; Yapılışı: Yıkanıp ayıklanmış semizotu, ince yemeklik doğranmış kırmızı soğan, tuz, küp doğranmış domates ve salatalık bir kasede karıştırılıp tabağa alınır. Üzerine zeytinyağı ve limon suyu gezdirilir. Afiyet olsun. Malzemeler; Yapılışı: Kabaklar yıkanır ve kurulanıp 3-4 cm kalınlığında yuvarlak halde kesilir. Kesilen kabaklar kekik, nane, pul biber, tuz ve zeytinyağı ile karıştırılıp 200 derece fırına atılır. Yoğurt ve ezilmiş sarımsak iyice karıştırılır. Fırından hafif kızarmış ve yumuşamış kabaklar çıkartılıp tabağa alınır. Kabakların üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirilir ve ince doğranmış semizotu serpilir. Afiyet olsun. Malzemeler; Yapılışı: Küp doğranmış karpuz, tulum peyniri ve yaban mersini aynı kapta nazikçe karıştırılıp tabağa alınır. Ayıklanıp yıkanmış ve kurutulmuş nane yaprakları karışık şekilde üzerlerine dizilir. 1 tatlı kaşığı mavi haşhaş yüzeye yayılacak şekilde serpilir. Son olarak limon kabuğu rendesi de üzerine serpilir ve servis edilir. Afiyet olsun. Malzemeler; Yapılışı: Karnabahar yıkanıp köklerinden ayıklanır ve taneli şekilde olana dek rondoda çekilir. Zeytinyağı bir tencerede ısıtılır ve önce ince küp doğranmış havuç kavrulur. Havuçlar yumuşamaya başladığında ince küp kaypa biberler atılır ve kavurmaya devam edilir. Havuç ve biber yumuşadığında çekilen karnabahar ilave edilir ve tuz ile baharatlarla beraber karıştırılır. Kapağı kapatılıp yumuşayana dek pişirilir, piştiğinde üzerine maydanoz serpilip servis edilir. Afiyet olsun. Malzemeler; Yapılışı: 1 gece önceden ıslatılan maş fasulyesi 10-15 dakika arası haşlanır. Haşlanan maş fasulyesi soğutulur ve nar, tuz, zeytinyağı ve nar ekşisi ile karıştırılır. Üzerine ince kıyılmış dereotu serpilip servis edilir. Afiyet olsun. Malzemeler; Yapılışı: Küçük yemeklik doğranmış soğanlar, ısıtılmış zeytinyağında sararana dek kavrulur. Patates, ayva, kök kereviz ve havuç küp doğranıp ilave edilir. Tuz, su ve portakal suyu verildikten sonra kapağı kapatılır ve yumuşayana dek pişirilir. Afiyet olsun. Malzemeler; Yapılışı: Tavuk göğsü ve sebzeler jülyen şekilde doğranır. Zeytinyağı, tuz ve baharatlar iyice çırpılır ve sebzeli tavukgöğsüyle karıştırılır. Yağlı kağıdın üzerine yerleştirilir ve 180 derece 35-40 dakika pişirilir. Afiyet olsun. Malzemeler; Yapılışı: Baklaların içine zeytinyağı, tuz ve rende sarımsak koyulup karıştırılır. Yağlı kağıtın üzerine dizilir ve 20 dakika 200 derece fırınlanır. Baklalar fırındayken ayrı bir tencereye yoğurt, tuz, kimyon, zeytinyağı eklenir ve iyice karıştırılır. Portakal kabuğu rendenin ince kısmıyla rendelenir ve yoğurtlu karışıma ilave edilir. Yoğurtlu sos tabağın alt kısmına yayılır ve fırından çıkarılan baklalar üzerine dizilir. Afiyet olsun. Malzemeler; Yapılışı: Bal kabağının kabuk kısımları temizlenir ve kalan kısımlar rendelenir. Taze soğan ve dereotu çok ince doğranır. Tüm malzemeler bir kapta karıştırılır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine şekil verilerek yerleştirilir. 200 dereceli fırında 30 dakika kontrollü bir şekilde pişirilir. Yoğurt eşliğinde servis edilir. Malzemeler; Yapılışı: Tavuk göğüsleri 2 yemek kaşığı balzamik sirke ve bir miktar tuzun içinde 10 dakika marine edilir. Ardından tencereye alıp yumuşayana kadar haşlanır. Küçük tava orta ateşte ısıtılır ve üzerine esmer şeker ile balzamik sirke eklenerek karıştırılır. Tavadaki balzamik sirke küçük bir kaseye aktarılır. Çilekler doğrandıktan sonra salata kasesine alınır. Üzerine fesleğen ve mini mozzarella peyniri alınır. Tavuk göğüsleri küp küp doğranarak salataya eklenir. Zeytinyağı ve balzamik sirke eklendikten sonra karıştırılarak servis edilir. Malzemeler; Yapılışı: Tencereye zeytinyağı alınır ve ısıtılır. Üzerine kekik ve sarımsak eklenir. Ardından bal kabağı eklenerek karıştırılır. Üzerine yavaş yavaş tavuk suyu ilave edilir ve kısık ateşte karıştırarak 30 dakika pişirilir. Ardından limon suyu, maydanoz ve tuz eklenir ve ocaktan alınır. Başka bir tencerede makarnalar haşlanır. Pişen makarna kabağın üzerine alınır ve hafifçe karıştırıldıktan sonra servis edilir. Malzemeler; Yapılışı: Biberler bol suyla yıkanır ve ikiye bölünür. İçindeki çekirdekler çıkartılır. Soğan, domates ve sarımsaklar ikiye bölünür. Fırın tepsisine yağlı kağıt serildikten sonra, bütün sebzeler tepsiye yerleştirilir ve 180 dereceli fırında 20 dakika pişirilir. Pişen sebzelerin kabukları soyulur ve küçük parçalara bölünür. Tencerenin içinde önce doğranmış sebzeler, sonra 4 bardak ılık içme suyu eklenir. Kısık ateşte karıştırılarak pişirilir. Pişirme işleminden sonra blenderdan geçirilir ve pürüzsüz bir kıvam elde edilir. Üzerine yulaf, limon suyu ve baharatlar eklenerek karıştırılır ve servis edilir. Malzemeler; Yapılışı: Öncelikle pazılar bol suyun altında yıkanır ve kurumaya bırakılır. Tencereye zeytinyağı ve tereyağı eklenir. Doğranmış soğanlar yağda kavrulur. Sarımsaklar rendelendikten sonra tencereye eklenir ve üzerine salça ilave edilir. Salçanın kokusu çıkınca, pazılar birkaç parçaya bölünerek tencereye eklenir. Kavurma işleminden sonra bulgur ve baharatlar eklenir. Üzerine 1,5 bardak ılık su ilave edilir ve pişmeye bırakılır. Afiyet olsun. Tarifler: Başak ÖNGEL Şunlara da göz atın;