Tofu Japon mutfağının ve veganların favori ürünlerinden biridir Mapo tofudan bibimbap ve báhn mì'ye kadar çeşitli mutfaklar tofunun tonunu ve yapabileceklerini belirledi. Takip edebileceğiniz birkaç tüyo var: Tofuyu gevrek olması için mısır nişastasına bulayabilirsiniz, tofuyu daha çok et gibi görünmesi için dondurabilirsiniz veya daha derin bir tat için gece boyunca marine edebilirsiniz. Ancak bunların hiçbiri, yeni bir bloğa her ulaştığınızda sizin ve diğer birçok tofu acemisinin merak ettiği şeye değinmiyor: Önce onu pişirmeniz gerekiyor mu?
Öyle görünmese veya hissetmese de, mağazadan satın aldığınız tofu tamamen pişmiş olarak gelir. Bunun nedeni, sert, ekstra sert, ipeksi veya yumuşak tofu, soya sütü yapmak için kaynatılmış ve sonra pişirilmiş soya fasulyesinden yapılır. Bu nedenle, tofunuzu boşaltmak ve sıkmak için her zaman zaman ayırmak isteseniz de (çünkü fazladan su dağınıklık yaratabilir ve lezzet için hiçbir şey yapmaz), bu soğuk, sallanan tofu blokları hemen yenebilir.
ABD'de tofu, protein içeriğini artırmak için genellikle makarna soslarına ve smoothie'lere karıştırılır veya dokusu nedeniyle evde dondurma veya süt içermeyen yoğurt yapmak için kullanılır. Ancak Kore'de yumuşak tofu, genellikle Kore yumuşak tofu olarak bilinen bir tabakta soya sosu, susam yağı ve yeşil soğan serpilerek servis edilir veya baharatlı yumuşak tofu çorbası olan sundubu-jjigae'ye eklenir. Ek olarak, Japonya'da tofu ünlü bir şekilde miso çorbasında kullanılır ve hiyayakko veya Japon soğuk tofu olarak bilinen bir tabakta soğutulmuş olarak servis edilir. Diğer birçok örneğin yanı sıra Tayland'daki vejetaryen körilere de sıklıkla eklenir.
Sonuç olarak, kendinizi veya tofunuzun yeteneklerini sınırlamamalısınız, özellikle de tofunun zaten pişirildiğini ve doğrudan paketten tüketime hazır olduğunu bildiğinize göre. Asya yemeklerine ve tariflerine ek olarak, yumurtasız bir frittata yapmak veya daha kremsi yapmak için en sevdiğiniz salata sosuna eklemek gibi tofu kullanmanın başka yolları da vardır.
Şunlara da göz atın;