Tiramisu Tatlısı Yaparken Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
İtalyan mutfağından dünyaya yayılan tiramisu, evlerde sevilerek tüketilen tatlılardan biridir. Peki, tiramisunun püf noktaları nelerdir? İşte, tiramisu yaparken bilmeniz gereken 5 püf noktası:

Tiramisu, klasik bir İtalyan tatlısıdır ve lezzeti kadar yapımı da incelik gerektirir. Dünyanın hemen hemen her yerinde sevilerek tüketilen bu tatlı, kedidili bisküvi, espresso ve mascarpone peyniri karışımından oluşur. Tiramisunun hem lezzetli olması, hem de dağılmaması için bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Bu sayede hem lezzetli tatlılar hazırlayabilir, hem de kendi mutfağınızın şefi olabilirsiniz.

Tiramisu tarifine göz atmayı unutmayın.

Tiramisunun Püf Noktaları Nelerdir?

  1. Kahveyi demleyin

Tarife başlamadan önce hangi kahveyi yapacağınıza karar verin. Eğer espresso veya filtre kahve kullanacaksanız, kahveyi önceden demlemek önemlidir. Eğer granül kahve kullanacaksanız, 15 dakika önceden hazırlayıp dinlendirmeniz gerekir. Ancak orijinal tiramisu tarifi için espresso kullanmanız önerilir. 

  1. Labne peynirini süzün

Orijinal tiramisu yapımında mascarpone peyniri kullanılsa da, ülkemizde çok kolay bulunmadığı için yerine labne peyniri kullanılıyor. Ancak tatlıyı yapmadan önce, labne peynirini temiz bir tülbentin içerisine alın. Ardından fazla suyunu süzdürün. Bu sayede peynir, tıpkı mascarponede olduğu gibi daha yoğun ve aromalı bir tada sahip olacaktır. 

  1. Kremayı hazırlayın

Kremayı ocakta hazırladıktan sonra, içerisine süzülmüş labne peynirini ilave edin. Spatula yardımıyla harcı alttan üste doğru karıştırın. Harç ve peynir tamamen karıştıktan sonra, kremanın üzerini streç film ile kapatın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin.

  1. Tatlıyı dinlendirin

Kedidili bisküvileri çok erimelerine neden olmayacak şekilde kahveye batırdıktan sonra, kabın içerisine dizin. İlk katı dizdikten sonra üzerine krema dökün. Ardından tekrar bir kat çıkın ve tekrar krema dökün. Bu işlemi bisküviler bitene kadar tekrarlayın. Tatlıyı hazırladıktan sonra, üzerini streç film ile kapatın ve buzdolabında en az 4 saat dinlendirin. Tiramisu, bekledikçe güzelleşen bir tatlıdır bu yüzden mümkünse bir gece bekletilmesi önerilir.

  1. Kakao serpiştirin

Dinlenen tiramisuyu ertesi gün servis etmeden önce buzdolabından çıkarın. Soğuyan tatlının üzerine çay süzgeci yardımıyla kakao gezdirin. Kakaoyu mutlaka servisten önce ekleyin. Aksi takdirde kakao acılaşacak ve tatlının tadını bozacaktır.

Şunlara da göz atın;

  1. Risottonun püf noktaları
  2. Kadayıf dolmasının püf noktaları
  3. Mozaik pastanın püf noktaları
  4. Sütlaç yapmanın püf noktaları
  5. Soğuk baklavanın püf noktaları

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?