Tiramisu, klasik bir İtalyan tatlısıdır ve lezzeti kadar yapımı da incelik gerektirir. Dünyanın hemen hemen her yerinde sevilerek tüketilen bu tatlı, kedidili bisküvi, espresso ve mascarpone peyniri karışımından oluşur. Tiramisunun hem lezzetli olması, hem de dağılmaması için bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Bu sayede hem lezzetli tatlılar hazırlayabilir, hem de kendi mutfağınızın şefi olabilirsiniz.
Tiramisu tarifine göz atmayı unutmayın.
Tarife başlamadan önce hangi kahveyi yapacağınıza karar verin. Eğer espresso veya filtre kahve kullanacaksanız, kahveyi önceden demlemek önemlidir. Eğer granül kahve kullanacaksanız, 15 dakika önceden hazırlayıp dinlendirmeniz gerekir. Ancak orijinal tiramisu tarifi için espresso kullanmanız önerilir.
Orijinal tiramisu yapımında mascarpone peyniri kullanılsa da, ülkemizde çok kolay bulunmadığı için yerine labne peyniri kullanılıyor. Ancak tatlıyı yapmadan önce, labne peynirini temiz bir tülbentin içerisine alın. Ardından fazla suyunu süzdürün. Bu sayede peynir, tıpkı mascarponede olduğu gibi daha yoğun ve aromalı bir tada sahip olacaktır.
Kremayı ocakta hazırladıktan sonra, içerisine süzülmüş labne peynirini ilave edin. Spatula yardımıyla harcı alttan üste doğru karıştırın. Harç ve peynir tamamen karıştıktan sonra, kremanın üzerini streç film ile kapatın ve buzdolabında 1 saat dinlendirin.
Kedidili bisküvileri çok erimelerine neden olmayacak şekilde kahveye batırdıktan sonra, kabın içerisine dizin. İlk katı dizdikten sonra üzerine krema dökün. Ardından tekrar bir kat çıkın ve tekrar krema dökün. Bu işlemi bisküviler bitene kadar tekrarlayın. Tatlıyı hazırladıktan sonra, üzerini streç film ile kapatın ve buzdolabında en az 4 saat dinlendirin. Tiramisu, bekledikçe güzelleşen bir tatlıdır bu yüzden mümkünse bir gece bekletilmesi önerilir.
Dinlenen tiramisuyu ertesi gün servis etmeden önce buzdolabından çıkarın. Soğuyan tatlının üzerine çay süzgeci yardımıyla kakao gezdirin. Kakaoyu mutlaka servisten önce ekleyin. Aksi takdirde kakao acılaşacak ve tatlının tadını bozacaktır.
Şunlara da göz atın;