Timsah, sıcak bölgelerde bataklıklarda ve su kenarında yaşayan sürüngen bir hayvandır. İri yapılı bir hayvan olan timsahlar, kalın ve kabuklu bir deriye sahiptir. Uzaktan bakıldığında kertenkeleye benzeyen timsahlar, güçlü dişlere ve kuvvetli çenelere sahiptir. Genellikle geceleri avlanan bu hayvanlar, balık, kuş ve suya gelen memelilerle beslenir. Derileri ayakkabı ve çanta yapımında kullanıldığı için, insanlar tarafından avlanırlar. Timsahlara çoğunlukla Amerika, Madagaskar, Afrika, Güney Asya ve Orta Avustralya'da rastlanmaktadır. Timsahların üreme dönemlerinde avlanılması yasaklanmıştır.
Timsah eti, özellikle Asya ve Avustralya da tüketilir. En çok tüketilen timsah ise, Avustralya tuzlu su timsahıdır. 7 metreye kadar büyüyebilen bu timsahlar, balıklar ve kaplumbağalar ile beslenir. Avustralyalılar timsah etinin iştah açıcı olduğunu ve diğer etlerle benzemediğini söylemektedir. Timsah eti yiyen bir diğer ülke ise Vietnam'dır. Özellikle timsah etinden yapılan hamburger ve timsah çevirme oldukça popüler yemeklerden biridir. Vietnam'ın turistik şehirlerindeki restoranların bazılarında, şişe takılarak kızartılan timsahlar görmek mümkündür. Bölgeye gelen turistler, timsah etine büyük bir ilgi göstermektedir. Timsah eti, bu ülkelerde çeşitli şekillerde pişirilmektedir. Ancak etin kurumasını önlemek için, uzun süre ateşe maruz bırakılmaması gerektiği söylenir. Ayrıca timsah etinin pişirildikten sonra mutlaka dinlendirilmesi gerektiği de söylenir. Et, pişirme işleminden sonra 5 dakika sıcak bir yerde kapalı tutulur. Timsahın sınırlı derecede ticarileştirilmesi nedeniyle, bu et oldukça pahalıdır. Ülkemizdeki timsahlar, hayvanat bahçesinde koruma altında tutulmaktadır. Ayrıca ülkemizde timsah eti satışı ve tüketimi de yapılmamaktadır. Şunlara da göz atın;Timsah Eti Yenir Mi?
Timsah Eti Pişirilir Mi?
Türkiye'de Timsah Var Mı?