MICHELIN Rehberi bu yıl İstanbul'un yanı sıra İzmir ve Bodrum'u da seçkisine dahil etti. İzmir’de 1 Michelin yıldızını almaya hak kazanan restoranlar arasında Teruar Urla’da bulunuyor. Teruar Urla isminden de anlaşılacağı gibi Urla’da yer alıyor.
Teruar Urla, Urla’da yer alıyor. Şefi Osman Serdaroğlu bu mutfakta yeteneklerini sergiliyor. Kendi sitelerinde de söz ettikleri gibi teruar’ın bir anlamı var: “te.ru.ar (isim): Bir mahsulün kendine özgü büyüme ortamını içeren çevresel faktörler. Toplu olarak, bu özelliklerin bir karakteri yansıttığı söylenir; Teruar da bu karakteri ifade eder.” şeklinde söz ediliyor.
Teruar Urla, zeytin ağaçları ve üzüm bağlarının arasında bulunuyor. Lokal ve taze ürünlere mutfaklarında yer veriyor.
Adres: Kuşçular, 8028. Sk. No:16, 35430 Urla/İzmir
Telefon: 0532 659 20 90
İnstagram: instagram.com/teruarurla
Teruar Urla'yı ziyaret etmek doğal bir huzur duygusu doğurur. Bu, hem üzüm bağları boyunca yapacağınız yolculuk hem de yerel taştan bir binada yer alan bu lüks restoranın atmosferi için geçerli. Bir yanda mutfak ekibini çalışırken görüyorsunuz; aperitif odası ve teras aşağıdaki vadinin muhteşem manzarasını sunmaktadır. Misafir odalarından birinde bir gece geçirmek şarttır, ancak önce Osman Serdaroğlu'nun yoğun mutfağının tadına varmaya zaman ayırın. Sadeliğin gücüne inanan bir şef. Yerel yemek pişirmeye yönelik minimalist yaklaşımı, önceki iş deneyiminin bir sonucu olarak İtalyan yeteneğiyle aşılanmıştır. Yemekleri her zaman sürprizlerle doludur. İster keçi peyniri kreması ve kurutulmuş yoğurtla kızarmış kabak, ister orijinal kuzu saltimbocca yemeği servis ediyor olsun, her yemeğin ilgi uyandıracağından emin olabilirsiniz. Bu, temel unsurlara indirgenmiş basit ve dürüst bir mutfaktır. Şef Serdaroğlu, vizyonunu anlatmak ve yerel ürünlere olan tutkusunu paylaşmak için sofranıza gelmekten mutluluk duyuyor. Aynı şey, ağırlıklı olarak Türk markalarının yer aldığı şarap listesi için de geçerli. Urla ve çevresinin coğrafyası özeldir, buna hiç şüphe yok.
Şunlara da göz atın;