Tereyağı Nasıl Saklanır?
Her yemeğin vazgeçilmez lezzeti tereyağı nasıl saklanır? Daha uzun süre sağlıkla saklama yöntemlerini sizlere anlattık. İşte, tereyağı nasıl saklanır:

Tereyağı buzdolabında, derin dondurucuda veya tezgahın üzerine kapatılarak saklanabilir. Çoğu insan tereyağını buzdolabında saklarken, her türlü tereyağı kaliteyi önemli ölçüde etkilemeden dondurulabilir. Tuzlu tereyağı, her zaman yumuşak ve kullanıma hazır olması için oda sıcaklığında bile saklanabilir. Tereyağı şirketlerinin çoğu, marketten çıktıktan sonra buzdolabında saklanmayacağı beklentisiyle tereyağı üretir, bu nedenle uygun önlemleri aldığınız sürece tereyağınızı hemen hemen her yerde saklayabilirsiniz. İşte, 3 farklı tereyağı saklama yöntemi:



Tereyağı Oda Sıcaklığında Nasıl Saklanır?

  1. Oda sıcaklığında saklamak için tuzlu tereyağı seçin. Bakterilerin yüksek yağ içeriği ve ilave tuz nedeniyle tuzlu tereyağı üzerinde üreme olasılığı daha düşüktür. Bu nedenle, tuzlu tereyağı iki ila üç hafta boyunca tezgahta tutulabilir.
  2. Tuzsuz veya çırpılmış tereyağı çabuk bozulacağı için tezgahta tutulmamalıdır.
  3. Yaz mevsimiyse ve klimanız yoksa, mutfağınız muhtemelen tereyağını tezgahta tutamayacak kadar sıcaktır. Sıcak yaz aylarında eriyen veya ekşimiş tereyağını önlemek için bunun yerine buzdolabında saklayın.
  4. Tereyağını hava ile temas etmeyecek şekilde kapatın ve saklama kutusuna koyun.
  5. Tereyağını ocak ya da su ısıtıcı gibi mutfak aletlerinden uzak tutun. 



Tereyağı Buzdolabında Nasıl Saklanır?

  1. Tereyağını orijinal ambalajına veya alüminyum folyoya sıkıca sarın. Tereyağı sıkıca kapatıldığı sürece orijinal yağlı kağıdında buzdolabında saklanabilir. Kağıt yırtılmışsa ve sıkıca kapatamıyorsanız, taze kalması için alüminyum folyoya sarın.
  2. Tereyağını buzdolabına diğer yiyeceklerden uzak bir yere koyun. Tereyağı bölmeleri, tereyağınızı buzdolabınızdaki diğer ürünlerden ayrı tutar ve diğer yiyeceklerden gelen tat ve kokuları emmesini engeller. Tereyağını o bölmede tutun veya yoksa, keskin kokusu veya tadı olan yiyeceklerden mümkün olduğunca uzakta saklayın.
  3. Hem tuzlu hem de tuzsuz tereyağı buzdolabında yaklaşık 3 hafta taze olarak kalacaktır.
  4. Yakında kullanmayacaksanız, kalıcı tazelik için tereyağını iki kez sarın. Tereyağınızı buzdolabına koymadan önce folyoya iki kez sararsanız, tereyağınızdan biraz ekstra ömür elde edebilirsiniz. Tereyağını satın aldıktan sonra 3 hafta içinde kullanmayacağınızı düşünüyorsanız, iki kez sarın ve diğer yiyeceklerinizden uzakta saklayın.
  5. Tuzlu tereyağı çifte sarılırsa birkaç hafta daha taze kalabilir. Tuzsuz tereyağı sadece bir hafta daha dayanabilir, bu yüzden mümkün olan en kısa sürede tüketmeye çalışın.



Tereyağı Dondurucuda Nasıl Saklanır?

  1. Kolay eritmek için tereyağını kullanacağınız porsiyonlarda kesin. Dondurmadan önce tereyağını kesmek gerekli değildir. Bütün çubukları veya blokları da dondurabilirsiniz. Kullanmak istediğinizde tüm bloğu çözmeniz gerekeceğini unutmayın.
  2. Dondurulmuş tereyağını, soğutulmuş tereyağını yumuşattığınız şekilde çözün. Oda sıcaklığında bırakabilir, rendeleyebilir, ısıtabilir veya hazır olana kadar buzdolabında bırakabilirsiniz.
  3. Tereyağını alüminyum folyoya sıkıca sararak koruyun. Tereyağını dondurucu yanıklarından ve dondurucudaki kokuları emmekten korumak istiyorsunuz. Tamamen folyoya sarın, tereyağının hiçbirinin havaya maruz kalmadığından emin olun.
  4. Dondurucuya attığınız yağın üzerine tarih etiketi atarak tazeliğini kontrol edebilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Anne sütü nasıl saklanır?
  2. Kefir mayası nasıl saklanır?
  3. Kemik suyu nasıl saklanır?
  4. Mayalı hamur nasıl saklanır?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?
Sirke Anası Yenir Mi?
20 Kasım 2024 Masterchef: İlk Oyunun Kazananı Belli Oldu!