Vücudu pembe veya kırmızımsı renkte olan tekir balığı, kış aylarının sonlarına doğru lezzetlenir. Balık sezonununn açılması ile tazgahlarda yerini alır. Ekim ayında sıklıkla tezgahlarda bulabileceğiniz tekir balığı kış boyunca tezgahlarda yer almaya devam eder. Genellikle boyu 15-25 cm aralığındadır. Ağırlığı ise 50-80 gram arasında değişiklik gösterir. Ülkemizde en çok Ege ve Akdeniz'de görülür. Lezzetli bir balık olan tekir genellikle kızartma olarak tüketilir. Sizler için tekir balığı ile hazırlanan tarifleri derledik. İşte, birbirindene lezzetli, tekir balığı ile hazırlanan 6 tarif:
Pazı, yer elması ve mandalına ile hazırlanan bu yemeğe bayılacaksınız. Tekir balıkları pazı yapraklarına saırlır ve sonucunda hem lezzetli hem de görüntüsü güzel bir yemek ortaya çıkar. Taratot şüphesiz balığın yanına çok yakışan bir lezzettir. Tekir balığının lezzeti ile birleşen taratorlu tekir balığı lezzetli bir akşam yemeği olarak hazırlanabilir. Sarımsaklı kişniş sosu, kızarmış tekir balığı ile mükemmel bir uyum yakalayacaktır. İkisini bir arada servis edebilirsiniz. Yağda kızartmak yerinde fırında teekir balığı hazırlamaya ne dersiniz? Fırında hazırladığınız tekir balığının yanına turpotu salatası çok yakışacaktır. Ayıklanarak kızartılan tekir balıkları oldukça lezzetli olacaktır. Bol yeşillikli ve soğanlı salata ile uyumlu olan tekir pane akşam yemeklerinize çok yakışacaktır. Tekir ile klasik bir lezzet hazırlamak isteyenler kesinlikle bu tarifi denemeli. Klasik tavada tekir balığı tarator ya da salata ile uyumlu bir lezzet olacaktır. Şunlara da göz atın;