Taze ve Kuru Hurma Arasındaki Lezzet Farkı
Başak Öngel Lezzet Dergisi Editör/Şef
34 Tarif       7 Takipçi
Tatlı hurmaların üzerine atıştırması kolaydı. Şeker alternatifi olarak kullanılabilir ya da tariflere dahil edilebilir. Sizlere taze ve kuru hurma arasındaki lezzet farklarından bahsettik, taze ve kuru hurma arasındaki lezzet farkı:

Tatlı hurmaların üzerine atıştırması kolaydı. Şeker alternatifi olarak kullanılabilir ya da tariflere dahil edilebilir. Ancak bir düzineden fazla farklı hurma çeşidiyle, mutfak projelerinizde taze ve kuru hurma benzer şekilde kullanabilir misiniz?

Hurma, farklı tazelik aşamalarında kategorize edilerek satılabilir. Tam olgunlaşmamış hurmalar narin ve tatlıdır. Sulu khalal hurmaları bulmak zor olabilir, ancak ziyafet çekebileceğiniz en taze hurma türleridir. Bu dolgun meyve parçaları soluk renklidir ve etin dokusu armut benzeri, kıtır kıtır ve ısırmak için serttir. Yaş hurmalar aynı zamanda sarı çıtır hurmalar olarak da adlandırılır ve hassas bir şekilde mevsimseldir, kısaca Ağustos ve Eylül aylarında bulunur. Belki de bu hurmaların taze yenilmesi lezzetli olduğundan ve her yıl yalnızca birkaç hafta satın alınabildiğinden, tariflere dahil edilme olasılıkları daha düşüktür.

Hurma Her Mevsim İçindir

Olgun hurma sulu, nemli ve tadı bal gibidir. Hurma bu aşamaya geldiğinde, hurma nemini kaybetmeye ve boyut olarak küçülmeye başladığından meyvenin dokusu ve rengi değişir. Rutab olarak da adlandırılan olgun hurmaların görünümü açık kahverengidir ve tadı karamel-tatlıdır. Olgun hurmanın tadı olduğu gibi çıkarılabileceği gibi, bu leziz lokmalar yemeklere, salatalara, tatlılara eklenebiliyor. Şeker benzeri rutab hurmalarının raf ömrü kısadır, ancak dondurulabilir ve iki yıla kadar saklanabilir.

Kurutulmuş hurma damakta daha zengindir, tariflere karamel ve şekerleme notaları verir. Kurutulmuş hurmalar, son evrelerinde olduklarında tamar olarak adlandırılır - parlak bir kaplama ile kuru, koyu bir muamele. Kuru hurma fazla neme sahip olmadığı için raf ömrü iki yıla kadar uzayabilmektedir. Doğal olarak şeker oranı yüksek olan kurutulmuş hurma, antioksidanlar, vitaminler, mineraller ve lif içerir. Kurutulmuş hurma hızlı, tatlı atıştırmalıklar ve yemek sonrası ikramlar yapmakla kalmaz, çeşitli pişirme ve fırınlama stillerinde kullanılabilir.

Şunlara da göz atın;

  1. Hurma nasıl saklanır?
  2. Hurmanın sağlığa faydaları nelerdir?
  3. Hurma çeşitleri ve özellikleri
  4. Hurma ağacı nasıl yetişir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Salataları: Yeni Yıla Özel 40 Yılbaşı Salatası Tarifi
Yılbaşı Pilavları: Yılbaşı İçin 35 Nefis Pilav Tarifi
Yılbaşı Aperatifleri: Yılbaşı Sofralarına Özel 52 Pratik Aperatif Tarifi
Yılbaşı Kahveleri: Yeni Yıl Ruhunu Yansıtan 5 Nefis Kahve Tarifi
2024 Yılında Okurlarımızın Favorisi Olan 15 Tarif
24 Aralık 2024 Masterchef: 3. Ceketin Sahibi Belli Oldu