Taze Limon Otu Nasıl Saklanır?
Limon otu, yemek pişirmede ve bitkisel ilaçlarda kullanılan tropikal, çimenli bir bitkidir. Evinizde limon otunuz varsa nasıl saklamanız gerektiğini tam olarak bilemiyor olabilirsiniz. İşte, taze limon otu nasıl saklanır:

Limon otu, yemek pişirmede ve bitkisel ilaçlarda kullanılan tropikal, çimenli bir bitkidir. Limon otu bitkisinin yapraklarından ve saplarından elde edilen limon otu yağı, güçlü bir narenciye kokusuna sahiptir. Bu otlar sadece odaya doğal, rustik bir ortam ve hoş bir koku getirmekle kalmaz, aynı zamanda yemeklerin tadını ve kokusunu arttırmak için yemek pişirmede yaygın olarak kullanılır. Olağanüstü kokusuyla tanınan göze çarpan bitkilerden biri, narenciye kokusu ve canlandırıcı tadıyla bilinen limon otudur. Bununla birlikte, çoğu taze bitki gibi, limon otunun da uzun süre saklanması baş ağrısı olabilir ve optimum raf ömrü yalnızca birkaç haftadır. Doğru depolama yöntemi olmadan bu bitki endişe verici derecede hızlı bir şekilde solabilir.

Limon otunu taze tutmak için sararmış veya solmuş saplardan kaçınarak en taze sapları seçerek başlayın ve bunları nemli kağıt havlulara, plastik ambalaja veya alüminyum folyoya sarın. Bu, nemi bitkinin içine hapsedecek ve erken kurumasını önleyecektir. Bir kilitli poşete alın ve sarılmış bitkileri içine yerleştirin, poşeti kapatmadan önce fazla havayı sıkın. Hava oksidasyonu hızlandırıp solmaya katkıda bulunabileceğinden torbanın içinde mümkün olduğunca az hava tutmak iyi olacaktır.

Son olarak poşetlenmiş limon otunu buzdolabınızın sebzelik çekmecesinde saklayın. Buradaki sıcaklık, buzdolabını açıp kapattığınızda sıcaklığın değişebileceği buzdolabı kapısındaki raflar gibi diğer yerlere kıyasla taze otları saklamak için çok daha idealdir.


Limon Otunu Aylarca Saklamak İçin Dondurun

En taze ve en uzun ömürlü limon otu için gidilecek yol dondurmadır. Raf ömrünü birkaç ay uzatabilen basit bir işlemdir. Dondurmak için en taze limon otu saplarını seçip onları iyice yıkayarak başlayın. Daha sonra soğanlı kökü ve yaprakları kesin, böylece düz, çubuk benzeri saplar elde edersiniz. Bu sapları yağlı kağıt kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin ve yapışmayı önlemek için aralarında yeterli boşluk olmasını sağlayın. Kağıdı, güzelce donuncaya kadar bir ila iki saat boyunca hızlı dondurmak için dondurucuya yerleştirin. Hazır olduklarında, sapları dondurucuda güvenli bir kaba aktarın ve dondurucuda soğutun.

Dondurulmuş limon otu buz küpleri yaparak limon otu bile saklayabilirsiniz. Taze limon otunu bir miktar suyla blenderde karıştırın, ardından püreyi bir buz tepsisine dökün ve dondurun. Bu küpleri dondurucuda plastik bir torba içinde saklayın ve gerektiğinde kullanın. Dondurucuyu kullanmak istemiyorsanız limon otunuzu suda saklayabilirsiniz. Birkaç günlük ekstra kullanım için sapları tabanları yüzeyin altında olacak şekilde bir bardak suya koymanız yeterlidir.

Dondurulmuş bitkilerin taze olanlara göre daha düşük tat, aroma ve dokuya sahip olacağını unutmayın. Yemeklerinizde sık sık limon otu kullanıyorsanız, yalnızca küçük bir kısmını dondurmak ve elinizde bol miktarda taze limon otu bulundurmak iyi bir fikir olacaktır.

Şunlara da göz atın;

  1. Limon otunun faydaları nelerdir?
  2. Çiriş otu nasıl pişirilir?
  3. Semizotu nasıl temizlenir?
  4. Madımak otu nasıl pişirlir?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

İstanbul'un Şömineli Mekanları: İçinizi Isıtacak 12 Mekan
Fransa'nın Sokak Lezzetleri: Fransız Usulü 10 Sokak Lezzeti
Karbonat Cilt İçin Güvenli Mi?
Taste Atlas Dünyanın En Trend Yiyeceklerini Açıkladı: Listede Türkiye'den 3 Lezzet Var
21 Kasım 2024 Masterchef: İkinci Eleme Adayı Belli Oldu!
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?