Krem şanti, hazır olarak alınabildiği gibi taze kremanın çırpılması ile de hazırlanabilir. Çırpılmış krema, pek çok tatlıyı tatlandırmak için harika bir malzemedir. İster klasik bir çilekli kurabiyeye dolgu eklemek, ister en iyi dondurma dondurmanızı tamamlamak istiyorsanız, çırpılmış krema, krem şanti, her şeyi yapabilir. Bu mükemmelliği geliştirmenin tek yolu onu evde taze yapmaktır. Bununla birlikte, herhangi bir krem şanti tarifinin kaç porsiyon üretebileceğini tahmin etmek zor olabilir, bu nedenle yemek artıkları kalma ihtimali vardır. Kendinizi bu durumda bulursanız, ev yapımı çırpılmış kremayı nasıl düzgün bir şekilde saklayacağınızı ve ne kadar dayanabileceğini merak ediyor olabilirsiniz.
Ev yapımı krem şantilerin taze ve kabarık kalma süresi, içeriğine göre değişiklik gösterecektir. En saf haliyle, bu tatlı sos, hacmini kaybetmeden önce beklenen lezzetini ve dokusunu yalnızca bir veya iki gün koruyacaktır; ancak kremayı stabilize edecek diğer bileşenleri ekleyerek bu pencereyi genişletmek mümkündür. Örneğin, krem tartar veya jelatin eklemek, çırpılmış kremanın istenen niteliklerini dört hatta beş güne kadar korumasına yardımcı olabilir. Kullanılan malzemeler ne olursa olsun krem şantinizi hava geçirmez bir kaba koyarak buzdolabında saklamaya dikkat edin.
Krem şantiniz doğru şekilde saklanıp stabilize edilse bile, tüm süt ürünleri gibi eninde sonunda bozulacaktır. Bu nedenle, sizi hasta edebilecek patojenleri tüketmekten kaçınmak için kremin bozulduğuna dair işaretlere karşı dikkatli olmanız önemlidir. Krem şantiyi atmanız gerekip gerekmediğini belirlemek için son kullanma tarihi belirtilerine dikkat edin. Kremin renginde veya dokusunda sarımsı bir ton veya topaklanma gibi önemli değişiklikler varsa veya ekşi bir kokusu varsa, onu yemek yerine imha etmek en iyisidir. Krem şantinizin raf ömrünü daha da uzatmak istiyorsanız dondurarak birkaç aya kadar dayanmasını sağlamak mümkün. Çırpılmış kremayı, kapatılabilir bir plastik torba gibi hava geçirmez bir kaba koyun ve ardından dondurucuya yapıştırın. Daha sonra, kullanmaya hazır olduğunuzda çırpılmış kremayı çözebilirsiniz; lezzetinin ve dokusunun çoğunu korumalıdır. Şunlara da göz atın;Krem Şanti Bozulduğunda Nasıl Anlaşılır?