Marketten taze kekik ve diğer bitkileri satın almak pek çok soruyu gündeme getirebilir. Taze her zaman daha iyi görünse de, gerçek şu ki, yemeğiniz için her zaman doğru seçim değildir, bazen kurutulmuş otlar daha iyidir. Ayrıca, "taze" olarak etiketlenseler bile, otlar her zaman o kadar taze değildir. Bob's Red Mill'e göre, pesto gibi pişmemiş yemeklerde genellikle taze otları parlaklıklarının öne çıkacağı yerlerde kullanmak istersiniz. Bununla birlikte, bazı taze otlar, çiğ yenildiğinde yemeklerin üstesinden gelebilecek ve tadı yumuşatmak için pişirilip bir yemekle karıştırıldığında daha iyi sonuç veren daha güçlü bir tada sahiptir.
Taze kekik, çiğden daha iyi pişirilen en keskin bitkilerden biridir, ancak MasterClass, genel olarak hafif bir tada sahip olduğunu belirtir. Kekik, nane ailesinin bir üyesidir ve güveçlere ve soslara karıştırıldığında iyi sonuç veren daha parlak, dünyevi, bitki aromasına sahiptir. Uzun süre pişirilmiş yemeklerde özellikle iyidir çünkü tadı uzun süreli ısıya dayanabilirken, diğer taze otlar bu süreçte parçalanır. Yani kekik kullanıyorsanız, uzun süre kaynamaya ve et ve domates gibi lezzetli malzemelere dayanacak kadar taze bir dal istiyorsunuz. Bu, birkaç basit görsel ipucu arayarak yapabileceğiniz mağazadan en iyi taze kekiği almak anlamına gelir.
Şunlara da göz atın;