Taze Kekik Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?
Marketten taze kekik ve diğer bitkileri satın almak pek çok soruyu gündeme getirebilir. Taze kekik alırken nelere dikkat etmelisiniz sizler için anlattık. İşte, taze kekik alırken nelere dikkat edilmelidir:

Marketten taze kekik ve diğer bitkileri satın almak pek çok soruyu gündeme getirebilir. Taze her zaman daha iyi görünse de, gerçek şu ki, yemeğiniz için her zaman doğru seçim değildir, bazen kurutulmuş otlar daha iyidir. Ayrıca, "taze" olarak etiketlenseler bile, otlar her zaman o kadar taze değildir. Bob's Red Mill'e göre, pesto gibi pişmemiş yemeklerde genellikle taze otları parlaklıklarının öne çıkacağı yerlerde kullanmak istersiniz. Bununla birlikte, bazı taze otlar, çiğ yenildiğinde yemeklerin üstesinden gelebilecek ve tadı yumuşatmak için pişirilip bir yemekle karıştırıldığında daha iyi sonuç veren daha güçlü bir tada sahiptir.

Taze kekik, çiğden daha iyi pişirilen en keskin bitkilerden biridir, ancak MasterClass, genel olarak hafif bir tada sahip olduğunu belirtir. Kekik, nane ailesinin bir üyesidir ve güveçlere ve soslara karıştırıldığında iyi sonuç veren daha parlak, dünyevi, bitki aromasına sahiptir. Uzun süre pişirilmiş yemeklerde özellikle iyidir çünkü tadı uzun süreli ısıya dayanabilirken, diğer taze otlar bu süreçte parçalanır. Yani kekik kullanıyorsanız, uzun süre kaynamaya ve et ve domates gibi lezzetli malzemelere dayanacak kadar taze bir dal istiyorsunuz. Bu, birkaç basit görsel ipucu arayarak yapabileceğiniz mağazadan en iyi taze kekiği almak anlamına gelir.

Taze Kekik Nasıl Seçilir?

  1. Çoğu süpermarkette, ürün reyonunun soğutulmuş bölümünde taze kekik bulabilmeniz gerekir. Rafta çok uzun süre durduğundan endişeleniyorsanız, kümeler halinde bir araya toplanmış yapraklarda parlak yeşil bir renk aramanız gerekir. 
  2. Kekik, kalın ve bol olması gereken daha ince yeşil dalların dallandığı, merkezi, odunsu bir gövdeye sahiptir. Sapın daha koyu ve kahverengi olması sorun değil, ancak yaprakların kendisinde renksiz lekeler olan kekikten kaçınmalısınız. 
  3. Eski kekiğin üzerinde ince bir tüylü, beyaz küf tabakası da gelişebilir, bu yüzden yakından bakın.
  4. İyi bir taze kekik demetiniz olduğunda, buzdolabında bir haftaya kadar saklanmalıdır. Daha uzun süre taze kalmasını istiyorsanız, nemli bir kağıt havluya sarıp tekrar kapalı kapaklı ambalaja veya plastik bir torbaya koyabilirsiniz. 
  5. Dikkat etmeniz gereken şey yapraklardaki o kahverengi lekeler, bunu gördüğünüzde kekiğiniz dönmeye başlamış demektir ve hızlı tüketmelisiniz. Neyse ki, aralarından seçim yapabileceğiniz makarna sosundan soslara kadar tonlarca harika seçeneğiniz var, bu yüzden bu bir sorun olmamalı.

Şunlara da göz atın;

  1. Kekik nasıl kurutulur?
  2. Kekik çayının faydaları nelerdir?
  3. Kekik nasıl yetiştirilir?
  4. Asma yaprağı nasıl seçilir?
  5. Avokado nasıl seçilir?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Americano Nedir, Nasıl Yapılır?
Pizza Kaç Kalori? Nasıl Hesaplanır?
Mehmet Yaşin: Bizde glutensiz beslenmek moda oldu
Hangi Burç Hangi Keki Sever?
Sirke Anası Yenir Mi?
20 Kasım 2024 Masterchef: İlk Oyunun Kazananı Belli Oldu!