Taze Bütün Karnabahar Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Karnabahar sonbahar aylarında tezgahlarda yerini almaya başlar. Lezzetli karnabaharı bütün şeklinde alırken nelere dikkat etmek gerekir sizlere anlattık. İşte, taze bütün karnabahar alırken nelere dikkat edilmeli:

Karnabahar sonbahar aylarında tezgahlarda yerini almaya başlar. Karnabahar son on yılda eskisinden daha popülerdir. Bunun iyi bir nedeni vardır. Bir zamanlar brokoli'nin daha az arzu edilen kuzeni olarak düşünülen şey, artık çok yönlü bir sebze olarak tanınmaktadır. Kalorisi düşük ve besin değeri yüksek olan karnabaharın pişirilmesi kolaydır ve her öğüne harika bir katkı sağlar. Haftalık menünüze eklemek için karnabahar arayışındaysanız, en iyi ürünü bulma konusunda dikkate almanız gereken birkaç şey var.

Karnabaharı seçerken eşit, hafif kirli beyaz renkte olanı arayın. Üzerinde morluk veya kahverengi leke bulunan seçeneklerden kaçının. Karnabaharın yaprakları yeşil olmalı, yediğiniz sebzenin uçları olan çiçek salkımları boşluksuz ve deliksiz bir yüzey oluşturmalıdır. Çekici görünen bir karnabahar başı bulduğunuzda, yumuşak veya ıslak noktalar olmadığından emin olun. Karnabahar ve sapı sağlam ve yoğun olmalıdır.


Mükemmel Karnabahar, Kahverengi Lekeler Olmadan Sert Olmalıdır

Karnabaharın tazeliğini belirlerken koku duyunuz da işinize yarayacaktır; çok fazla kokusu olmamalıdır, bu nedenle hoş olmayan bir kokusu varsa geri koymak en iyisidir. En iyiyi seçtikten sonra, onu plastikte saklayabilir ve yaklaşık bir hafta boyunca taze kalacağı buzdolabında saklayabilirsiniz.

Karnabahar yıl boyunca büyük marketlerde mevcuttur. Mor veya sarı gibi farklı renklerde karnabahar bile bulabilirsiniz, ancak tazelik söz konusu olduğunda aynı kurallar geçerlidir: Eşit bir renge sahip olmalı ve dokunulduğunda sert olmalıdır. Elinizde taze karnabaharınız varken, farklı tarifler yapmaya hazır olun. Sebzenizden en iyi şekilde yararlanmayı unutmayın.

Şunlara da göz atın;

  1. Karnabahar nasıl dondurulur?
  2. Karnabahar nasıl saklanır?
  3. Neden karnabahar yapraklarını atmamalısınız?
  4. Karnabahar hangi mevsimde yetişir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Sofralarınıza Eklemeniz Gereken En Sağlıklı 10 Balık Türü
Evde Esmer Şeker Nasıl Yapılır?
Kokoreç Nasıl Pişirilir?
Muz Nasıl Seçilir: Muz Alırken Bilmeniz Gereken 6 İpucu
24 Kasım 2024 Masterchef'e Veda Eden İsim Belli Oldu!
Uzun ve sağlıklı bir yaşam için her gün uyulması gereken 7 öneri