Taze Biberiye Nasıl Kesilir?
Taze biberiye, çok çeşitli yemeklere biraz ot aroması ve tazelik katmanın harika bir yoludur. Taze biberiye nasıl kesilir sizler için anlattık. İşte, taze biberiye nasıl kesilir:

Taze biberiye, çok çeşitli yemeklere biraz ot aroması ve tazelik katmanın harika bir yoludur Biberiye yetiştiriyorsanız, taze biberiyeyi kullanmak veya saklamak için bitkiden hemen kesebilirsiniz. Taze biberiye dallarını topladıktan veya satın aldıktan sonra, biberiye yapraklarını istenen kıvamda doğramak veya kıymak için bir şef bıçağı veya mutfak makası kullanabilirsiniz. Çok yakında taze, güzel kokulu biberiyeyi her türlü tarife serpiştireceksiniz. Taze biberiye nasıl kesilir sizler için anlattık. İşte, taze biberiye nasıl kesilir:

Biberiyeyi Bir Bitkiden Budamak

  1. Yeniden büyümesini istiyorsanız, biberiyeyi ilkbahar veya yaz aylarında hasat edin. Taze biberiye hasadı için, kışın son donlarından sonra ilkbahar ve yaz ayları olan büyüme mevsimini bekleyin. Bu şekilde büyüyecek ve kendini yenileyecektir.
  2. Keskin bahçe makası veya makas kullanarak biberiye saplarını tabandan kesin. Biberiye bitkisinin ana kütüğünden sapın çıktığı yere kadar yaklaşın. Biberiye dallarının odunsu saplarını kolayca kesebilmek için bahçe makasınızın veya makasınızın çok keskin olduğundan emin olun.
  3. Biberiye bitkisinin saplarının 1/3'ünü tek seferde kesin. Biberiye bitkisinin tüm dallarını aynı yerden değil, farklı yerlerinden almaya çalışın ve bitkinin büyümesinin herhangi bir zamanda 1/3'ünden fazlasını kesmeyin. Bu, bitkinin sağlıklı yeni gövdeler çıkarmasına ve kendini yenilemesine izin verecektir.
  4. En taze tat için biberiye bitkilerinden daha küçük, daha genç saplar alın. Yapraklardan en fazla biberiye aromasını istiyorsanız, taze biberiye topladığınızda en küçük, en yeni sapları kesin. Genç yapraklar aynı zamanda en güzel kokulu olanlardır.
  5. Kullanılmamış taze biberiyeyi korumak için dondurun veya kurutun. Taze biberiye dallarını bir dondurucu poşetine koyun ve tazeliğini korumak istiyorsanız 6 aya kadar dondurucuda saklayın. Kuru biberiye istiyorsanız, biberiye dallarını demetler halinde birbirine bağlayın ve evinizin içinde havadar, kuru bir yere asın.


Biberiye Doğrama ve Kıyma

  1. Taze biberiyeyi soğuk akan su altında durulayın. Taze toplanmış veya satın alınmış biberiye dallarını bir süzgeç veya kevgir içine koyun. Biberiyeyi mutfak lavabonuzun musluğunun altına tutun ve soğuk suyu açın. Süzgeci veya süzgeci akan suyun altında gezdirin ve biberiyeyi iyice durulayana kadar dalları bir elinizle hareket ettirin.
  2. Biberiyeyi kurutmak için kağıt havlu veya salata döndürücü kullanın. Biberiye dallarını mutfak tezgahının üzerindeki ikiye katlanmış bir kağıt havluya yayın ve başka bir veya iki kağıt havluyla kurulayın. Dalları bir salata döndürücüye koyun ve kağıt havlu kullanmaya alternatif olarak biberiyeyi kurutmak için kolu döndürün.
  3. Yaprakları soymak için parmaklarınızı bir biberiye sapı boyunca gezdirin. Biberiye dalını bir elinizde sapının ucundan tutun. Diğer elinizin işaret parmağını ve başparmağını dalı tuttuğunuz yerin hemen altına yerleştirin, ardından parmaklarınızı gövde boyunca sıkıca aşağı doğru gezdirerek yaprakları çıkarın.
  4. Taze biberiye yapraklarını bir kesme tahtasına alın. Mutfak tezgahınıza veya başka bir düz çalışma yüzeyine bir kesme tahtası yerleştirin. Kesme tahtasının ortasına taze biberiye dalından sıyrılmış yapraklar koyun.
  5. Yaprakları, tüm uçları aynı yönde olacak şekilde düzgün bir yığın halinde düzenleyin. Yaprakları düzgün bir yığın halinde sıyırmak için iki elinizi kullanarak olabildiğince yakın bir şekilde demetleyin. Yığını dikkatlice inceleyin ve farklı yönlere bakan yaprakları yeniden konumlandırın.
  6. Biberiyeyi doğramak için yaprakları bir şekilde dilimlemek için bir şef bıçağı kullanın. Biberiye yaprağı yığınının bir ucundan başlayın ve yatay olarak dilimleyin. Eşit şekilde doğranmış bir biberiye yığını elde edene kadar aynı yönde dilimleyerek yığının tüm uzunluğu boyunca ilerleyin.
  7. Biberiyeyi kıymak için yaprakları yığının diğer tarafına doğru tekrar dilimleyin. Kesme tahtanızı veya bıçağınızı 90 derece çevirin, böylece yaprakları diğer yönde kesebilirsiniz. Yığının bir ucundan başlayın ve biberiye küçük parçalara ayrılana kadar yığınla birlikte doğrayın.
  8. Alternatif olarak keskin mutfak makası kullanarak biberiye yapraklarını koparın. Taze biberiye yapraklarını bir ölçü kabına veya kaseye koyun. Biberiye yapraklarını kısa, hızlı vuruşlar kullanarak ve yaprak yığını boyunca ileri geri hareket ederek kesmek için bir mutfak makasının

Şunlara da göz atın;

  1. Biberiye nasıl hasat edilir?
  2. Biberiyenin faydaları nelerdir?
  3. Biberiye çayının faydaları nelerdir?
  4. Biberiye yağı nasıl yapılır?

Haber Kategorileri

Kesim Teknikleri

Lezzetli Haberler

Farklı Kek Tarifleri: Çay Saatlerine Özel 15 Nefis Kek Tarifi
Sigara Böreğinin Yanına Ne Gider: Sigara Böreğinin Yanına Çok Yakışacak 10 Tarif
Yılbaşında Neden Hindi Yenir?
Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı