Pirzola, kuzu, dana ve koyun etinin kaburga kısmında bulunan ve bitişik olarak kesilen et parçasına verilen isimdir. Fakat tavuk pirzolası kaburgadan değil, tavuğun but kısmından elde edilir. Protein bakımından zengin olan tavuk pirzolası, farklı soslarla harmanlanarak tavada, fırında veya ızgarada pişirilir. Kırmızı ete göre daha ekonomik olduğu için, sık sık sofralarda kendine yer bulur. Peki, tavuk pirzola hangi yemeklerde kullanılır? İşte, kalabalık sofralarda sunabileceğiniz birbirinden lezzetli 5 nefis tavuk pirzola tarifi:
Tavuk pirzolanın sarımsaklı sosla marine edilmesiyle hazırlanan bu yemek, davet sofralarının vazgeçilmezidir. Sosta pişirilen pirzolalar, patlıcanlı begendi ile birlikte sunulur. İsteğe göre fırınlanmış domates ve patates ile birlikte servis edebilirsiniz. Hazırlaması 5, pişirmesi ise 40 dakika süren tavuk pirzola, farklı baharatlarla harmanlanır. Fırında pişirildikten sonra pirinç pilavı ile birlikte servis edilir. Baharatlarla harmanlanan tavuk pirzola, fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Avokado, lime suyu ve krema ile hazırlanan arpa şehriyeler ise, pirzolanın yanında sunulur. Ortalama 30-35 dakikada hazırlanan tavuk pirzolanın yapımında, kırmızı biber, soğan ve zeytinyağı kullanılır. Tavuk pirzolalar kızarmış ekmek ve közlenmiş biber ile birlikte servis edilir. Portakal, limon ve mandalina suyu ile harmanlanan tavuk pirzola, sosla birlikte pişirilir. Aromatik bir tada sahip olan bu yemek, buğday salatası ile birlikte sunulur. Şunlara da göz atın;