Tavuk göğsü, bütün tavuğun göğsünden elde edilen bir ettir. Hem ekonomik olması, hem lezzeti, hem de birçok tarifte kullanılması nedeniyle, ülkemizde en çok tüketilen et çeşitlerinden biridir. Tavuk göğsü, haşlama, kızartma, soteleme, fırınlama ve ızgara yöntemleriyle pişirilebilir. İsteğe göre bütün halde bırakılır veya kuşbaşı şeklinde doğranır. İşte, tavuk göğsü ile yapabileceğiniz 10 pratik tarif:
Mersin yöresiyle özdeşleşen tavuk tantuni, aslında sokak lezzetlerinden biridir. Ancak bu lezzeti evde kendi ellerinizle hazırlamak isterseniz, videolu anlatımımızdan yararlanabilirsiniz.
Tavuk göğsü, mantar ve köri ile hazırlanan bu tarif, ortalama 30 dakika içinde sofralardaki yerini alır. Pilavla birlikte sunulur. Porsiyonu, yaklaşık 110 kalori değerindedir.
İspanyol mutfağına ait bir yemek olan fajita, tortilla ekmekleriyle servis edilir. Pişirme işlemine geçmeden önce tavukları sarımsak ve limon suyu ile marine etmeyi unutmayın.
En sevilen sokak lezzetlerinden biri olan tavuk döner, tavuk göğsü ile evde kolayca yapabileceğiniz tariflerden biridir. Döneri dilerseniz ekmekte, dilerseniz de dürüm şeklinde sunabilirsiniz.
Klasik lezzetlerden sıkılanlar için, iç harcı biber, kabak ve kaşar peyniri ile doldurulan tavuk sarma tarifini öneriyoruz. Tavukları galeta ununa buladıktan sonra pişirebilirsiniz.
Tavuk ve biber ile hazırlanan tavuk şiş, tavada kızartıldıktan sonra kısa sürede servis edilir. İsteğe göre şişlere domates de ekleyebilirsiniz.
Meksika mutfağında sık sık kullanılan pipian sos, yeşil domates ve yeşil biber ile hazırlanır. Sıcak tavukların üzerine sos dökülerek servis edilir.
Tavuk göğsünün en yaygın kullanımlarından biri, tavuk sotedir. Baharatlarla harmanlanan tavuk sote, yaklaşık 285 kalori değerindedir.
Son yıllarda sık sık tercih edilen noodle, farklı sebzelerle harmanlanabilir. Brokoli, mantar, kapya biber ve havuç ile zenginleştirilen bu yemeği, kalabalık sofralarda sunabilirsiniz.
Beşamel sos ile zenginleştirilen tavuk, önce tavada sotelenir, ardından fırında pişirilir. Pişirme işleminin sonlarına doğru kaşar peyniri ilave edilerek afiyetle yenir.
Şunlara da göz atın;