Tavuk Baget Tarifleri: Midenizi Bayram Ettirecek 9 Nefis Tavuk Baget Tarifi
Soslu tavuk baget nasıl yapılır? Tavuk baget hangi tariflerde kullanılır? İşte, özel soslarla marine edilen, fırında ve tencerede pişirilen birbirinden lezzetli 9 farklı tavuk baget tarifi:

Tavuk baget, piliç but ve paça arasındaki bölümdür. Tavuk buttan farklı olarak, baget kalça etini kapsamaz. Genellikle farklı soslarla marine edilen tavuk bagetler, yılbaşı, davet gibi kalabalık sofralarda kendine yer bulur. Ekonomik olduğu için, kırmızı ete göre daha fazla tercih edilmektedir. İsteğe göre fırında ve tencerede pişirilen tavuk baget, tavuk yemekleri denildiğinde ilk akla gelen ve en çok kullanılan bölümlerden biridir. Peki, tavuk baget hangi yemeklerde kullanılır? İşte, sofralarınızı şölene çevirecek 9 farklı tavuk baget tarifi:


  1. Kayısılı Tavuk Baget Tajin


Fas mutfağıyla özdeşleşen tajin, zencefil, baget, kuru kayısı ve birbirinden farklı baharatlarla hazırlanır. Yemeğe ismini veren tajin, tavuk bagetin pişirildiği toprak kaplara verilen isimdir.


  1. Nar Ekşili Tavuk Baget


Kalabalık sofralarda mutlaka kendine yer bulan tavuk baget, sarımsak, bebek patates ve biberiye ile hazırlanır. Yemeğe ekşi bir aroma katmak için, nar taneleri ile birlikte sunulur.


  1. Milföy Kafes Baget


Hem görünümü, hem de lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakan kafes bagetler, milföy hamuru ile kaplanır. Üzeri susam ve biberiye ile zenginleştirilen milföy bagetler fırında pişirilir. Daha sonra domates ve bezelye ile birlikte sunulur.


  1. Baharatlı Tavuk Baget


Sumak, kakule, zerdeçal, toz biber ve sarımsak tozu ile marine edilen tavuk bagetler, fırında kızarana kadar pişirilir. Pişen bagetler, cacık ve domates salatası eşliğinde servis edilir.


  1. Fırında Tavuk Baget


Okurumuzdan gelen fırında tavuk baget tarifi, 3 ana malzemeden oluşur. Yapımında bol bol baharat kullanılan bu yemek, özellikle pilav ve patatesin en lezzetli eşlikçisidir.


  1. Kestaneli Tavuk Baget


Baget, havuç, patates ve kestane ile hazırlanan bu yemek, hafifliği ile çok sevilir. Aroma katmak için biberiye ve defne yaprağı kullanılır.


  1. Mantar Soslu Baget


Mantar ve tavuk etinin ayrılmaz ikili olduğunu bilmeyen yoktur elbet. Fırında pişirilen bagetler, kremalı mantar sosuyla zenginleştirilir. Mantar soslu bagetin 100 gramlık porsiyonu, yaklaşık 280 kaloridir.


  1. Yoğurt Sos Marineli Tavuk Baget


Hem tavuk baget, hem de tavuk kanatlarından oluşan bu yemek, bol baharatlı ve yoğurtlu sos ile marine edilir. Hazırlanan bagetler ızgarada ya da tavada önlü arkalı pişirilir.


  1. Izgara Sebzelerle Milföy Tavuk Bagetler


Dışı milföy hamuruyla kaplanan çıtır bagetleri, ızgarada pişirilmiş patlıcan, kabak, patates ve domates ile bir araya getirdik. Şık sunumuyla davet sofralarının vazgeçilmezi olan milföy tavuk bagetleri, dip sosla birlikte servis edebilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Bütün tavuktan 4 farklı yemek tarifi
  2. Tavuk but tarifleri
  3. Fırında tavuk nasıl pişirilir?
  4. Değişik tavuk yemekleri
  5. Bütün tavuk nasıl parçalanır?

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Eliff Karadayı’dan yılbaşı sofrası için öneriler
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif
Picanha Nedir, Nasıl Pişirilir?
Pasta Şefi Ebru Özgün'den 6 Yılbaşı Tatlısı