Taste Atlas Dünyanın En İyi Deniz Ürünleri Yemeklerini Açıkladı!
Taste Atlas, bu kez dünyanın en iyi deniz ürünleri yemeklerini açıkladı. Listeye Türkiye'den yalnızca bir yemek dahil edildi. İşte, Taste Atlas'a göre dünyadaki en iyi 10 deniz ürünü yemeği:

Dünyanın en geniş gastronomi veri tabanına sahip olan Taste Atlas, kullanıcı ve eleştirmenlerin verdiği puanlara göre en iyi ve en kötü yemekleri açıklıyor. Bu kez de, dünyanın en iyi deniz ürünleri yemekleri listesi yayımlandı. Listeye Türkiye'den yalnızca 1 yemek dahil edildi. İşte, Taste Atlas'a göre dünyanın en iyi deniz ürünleri yemekleri:

  1. Pempek

Listenin ilk sırasında Endonezya mutfağından pempek bulunuyor. Kıyılmış balık eti ve tapyoka ile hazırlanan pempek, aslında balık köftesi olarak da bilinir. 

  1. Camarones Enchipotlados

Meksika mutfağıyla özdeşleşen bu yemeğin birçok farklı çeşidi mevcuttur. Ancak genellikle karides, domates, zeytinyağı chipotle biberi, zencefil ve portakal suyu karışımından oluşur. 

  1. Kaisendon

Dünyanın en iyi deniz ürünleri yemekleri listesinde 3. sırada Japonya yer alıyor. İnce dilimlenmiş çeşitli çiğ deniz ürünlerinin, buharda pişirilmiş pirinç üzerinde servis edilmesiyle hazırlanan kaisendon, mevsime göre ton balığı, çipura, karides ve deniz tarağından oluşabilir.

  1. Bulhao Pato'da Ameijoas

Portekiz mutfağıyla özdeşleşen bu yemek, istiridyelerin sarımsak, limon suyu ve zeytinyağlı sos ile bir araya getirilmesiyle hazırlanır. Sosun içinde farklı malzemeler de kullanılabilir.

  1. Tekkadon

Japon mutfağında çok sevilen tekkadon, sashimi tarzındaki çiğ ton balıklarının sirke aromalı pirincin üzerine serilmesiyle hazırlanır. Genelde yeşil soğan ve nori yosunuyla süslenir. Soya sosuyla birlikte servis edilir.

  1. Otoro Nigiri Suşi

Listenin 6. sırasında yine Japon mutfağından bir lezzet bulunuyor. Geleneksel bir suşi türü olan bu yemek, pirinç ve yağlı ton balığından oluşur. Yemeğin ağızda eriyen bir dokusu vardır.

  1. Loimulohi

Finlandiya mutfağında çok sevilen bu yemek, gökkuşağı alabalığı veya somon ile hazırlanır. Balık, dikey bir tahtaya yerleştirilir ve açık ateşin önünde tütsülenir. Üzerine limon suyu ve bal gezdirilir.

  1. Chutoro Nigiri Suşi

Orta yağlı ton balığı ile kaplanan bu yemek, elle preslenmiş suşi pirincinin üzerinde servis edilir. Tek lokmada yenir. Soya sosu ve zencefil turşusu ile birlikte servis edilir.

  1. Simiako Garidaki

Yunan adası Symi ile özdeşleşen bu lezzet, Symi karidesi ile hazırlanır. Klasik karidese göre çok küçük boyutlardadır. Genellikle zeytinyağı ve sarımsakla çıtır çıtır kızartılır. 

  1. Biberli Karides

Listenin 10. sırasında Jamaika mutfağından biberli karides yer alıyor. Karidesin baharatlarla birlikte aromalandırılmasıyla hazırlanan bu yemek, aslında bir sokak yemeğidir. 

Listenin 26. sırasında bulunan kalamar tava ise, Türk mutfağından listeye dahil edilen tek yemektir. 

Şunlara da göz atın;

  1. Dünyanın en iyi kahveleri
  2. Dünyanın en kötü yemekleri
  3. En iyi Türk yemekleri
  4. Türk mutfağının en popüler mezeleri
  5. En iyi Türk tatlıları

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Pratik Yılbaşı Tarifleri: Yılbaşı İçin Hazırlaması Kolay 7 Tarif
Yılbaşı Ritüelleri: Şans ve Bereket İçin 23 İlginç Ritüel
Ekonomik Yılbaşı Yemekleri: Yeni Yıla Özel 25 Düşük Bütçeli Tarif
2024 Yılında Okurlarımız Tarafından En Çok Okunan 10 Haber
Ruby Çikolatası Nedir, Nasıl Yapılır?
Kış Diyeti: Kışın Kilo Vermek İçin 9 İpucu