Tartölet, tartın daha küçük porsiyonlarda sunulmasına verilen isimdir. Tart türevi olarak da bilinen tartölet, üzeri açık bir biçimde sunulur. İç kısmında dolgu kreması veya jöle kullanılır. Genelde tek kişilik kalıplarda pişirilir. Hem tuzlu, hem de tatlı versiyonları mevcuttur. Tartölet yapımında en çok, mevsim sebze ve meyveleri kullanılır. İşte, şık sunumuyla gönlünüzü fethedecek 14 farklı tartölet tarifi:
Hazır tartölet hamuru ile hazırlanan bu tarif, yaban mersini, frenk üzümü gibi orman meyveleri ile zenginleştirilir. Ortalama 40-45 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
Çilek ve jöle ile hazırlanan çilekli tartölet, orta boyutlarda sunulur. Üzeri antep fıstığı ile süslenir. İsteğe göre üzerindeki çilekleri dilimleyerek sunabilirsiniz.
Karamel ve cennet hurması ile hazırlanan tartölet, yıldız şekli verilerek sunulur. İsteğe göre üzerine fındık veya antep fıstığı serpiştirebilirsiniz.
Kremasında hindistan cevizi kullanılarak aroma verilen muzlu tartölet, çikolata rulosu ve bal ile tatlandırılır. Kullanılacak muzların taze olmasına özen gösterin.
Çay saatlerinde sunabileceğiniz bu tarifte, labne peyniri ve kültür mantarı kullanılır. Özellikle tatlı sevmeyenlerin denemesi gereken tariflerden biridir.
Küçük porsiyonlar halinde hazırlanan yaban mersinli tartölet, çıtırlığı ve lezzetiyle herkesi kendine hayran bırakır. Üzerini limon ve portakal kabukları ile süsleyebilirsiniz.
Hazır yufka ile hazırlanan kıymalı tartölet yapımında, fıstık, domates püresi ve zencefil kullanılır. İç harcı doldurulduktan sonra fırında pişirilir ve sıcak sıcak servis edilir.
Tavuk, bezelye, mısır, yoğurt gibi farklı malzemelerden oluşan bu tartölet, gün sohbetlerinin vazgeçilmezidir. İsteğe göre havuç, turşu gibi farklı malzemeler de ekleyebilirsiniz.
Hindistan cevizi ve nişastalı kremadan oluşan bu tartöletler, az malzemesiyle mutlaka denenmesi gereken tariflerden biridir. Üzerini küçük gül veya meyve dilimleri ile süsleyebilirsiniz.
Yalnızca 6 malzemeden oluşan tartöletleri, yıldız şekli verilmiş merengler ile süsleyebilirsiniz. Merengi hazır almak yerine yumurta akı ve şeker ile kolayca yapabilirsiniz.
Milföy hamuru ile hazırlanan tartöletleri, şeftali aromasıyla leziz bir atıştırmalığa dönüştürebilirsiniz. Servis etmeden önce üzerine pudra şekeri serpiştirmeyi unutmayın.
Yalnızca 6 malzemeden oluşan hurmalı tartölet yapımında, hiç şeker kullanılmaz. Bunun yerine hurma, bal ve kuru kayısı ile doğal bir şekilde tatlandırılır.
Nar yemeye doyamayanları böyle alalım. Nar suyu ile hazırlanan muhallebili tartölet, hem şık sunumu, hem de lezzetiyle misafir ağırlarken sunabileceğiniz eşsiz tariflerden biridir.
Kabak, beyaz peynir ve dereotu ile hazırlanan bu tartölet, ikramlık olarak sunulabilir. İsteğe göre üzerini havuç veya bezelye gibi sebzelerle süsleyebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;