Tarhun, son yıllarda popüler olan bir bitkidir. Özellikle Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu mutfağında kullanılan bu besin, keskin bir tada sahip olduğu için ölçülü bir şekilde kullanılmalıdır. Aksi takdirde yemeğin tadını bastırabilir. Hem taze, hem de kurutularak kullanılan tarhun, eklendiği yemeğe farklı bir aroma katar. Tarhunla ne yemek yapacağınıza karar veremiyorsanız, sizin için birbirinden lezzetli tariflerimiz var. İşte, tarhunla yapılan 10 pratik tarif:
Tavuk göğsü, yeşil elma, enginar, tarhun otu, domates ve maydanozla hazırlanan bu salata, hem doyurucu, hem de son derece pratiktir. Öğle menülerinde ana yemek olarak tüketebilirsiniz.
Enginar, tarhun otu, zeytinyağı ve hardal ile hazırlanan bu yemek, enginar sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak lezzettedir. Hafif bir menü isteyenler için idealdir.
Tarhun otu sos yapımında da kullanılabilir. Tarhun soslu levreği, limon dilimleri ile zenginleştirebilirsiniz. Fırında 20 dakikalık pişirme süresinin ardından sıcak sıcak servis edin.
Tarhun ve zeytinyağı sosuyla marine edilen mercan balığı, fırın veya ızgarada pişirilir. Zeytinli patates salatası eşliğinde sunulan bu yemek, davet sofralarında da tercih edilebilir.
Tarhunla hazırlayabileceğiniz bir diğer balık ise, dil balığıdır. Yeşil soğan, maydanoz, zeytin ve tere ile zenginleştirilen dil balığını, tavada önlü arkalı bir şekilde pişirebilirsiniz.
Tavuk eti, tarhun, patates, brokoli, kırmızı biber ve muskat ile hazırlanan bu yemek, şık sunumu ile akşam menülerinin vazgeçilmezi olacak niteliktedir.
El açması hamurun peynir ve tarhunlu harç ile doldurulmasıyla hazırlanan bu börek, hem kahvaltıda, hem de çay saatlerinde sunulabilir. İsteğe göre sevdiğiniz peynir çeşitlerini kullanabilirsiniz.
Yeşil mercimek, kuşbaşı et ve tarhun otu ile hazırlanan müceddere pilavı, klasik tariflerden sıkılanlar için idealdir. Ortalama 45 dakika içinde sofralardaki yerini alır.
Hindi, bezelye, mantar ve tarhun eti ile hazırlanan bu yemek, ısıya dayanıklı kaplara doldurulur. En üst kısmı milföy hamuru ile kapatılır ve fırında piştikten sonra servis edilir.
Kırlangıç balığı, havuç, domates, tarhun ve kaşar peyniri ile hazırlanan pilaki, ana yemek olarak sunulur. Salata ile birlikte servis edebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;