Tarhunlu Tarifler: Tarhunla Yapılan 10 Nefis Tarif
Hoş ve keskin kokusuyla yemeklerde sıklıkla kullanılan tarhun, çorba, sulu yemek ve salatalara farklı bir lezzet katar. ''Tarhunla neler yapılabilir?'' diyenler için, mutlaka denemeniz gereken 10 nefis tarif:

Tarhun, son yıllarda popüler olan bir bitkidir. Özellikle Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu mutfağında kullanılan bu besin, keskin bir tada sahip olduğu için ölçülü bir şekilde kullanılmalıdır. Aksi takdirde yemeğin tadını bastırabilir. Hem taze, hem de kurutularak kullanılan tarhun, eklendiği yemeğe farklı bir aroma katar. Tarhunla ne yemek yapacağınıza karar veremiyorsanız, sizin için birbirinden lezzetli tariflerimiz var. İşte, tarhunla yapılan 10 pratik tarif:

  1. Tarhun Otlu Tavuk Salatası

Tavuk göğsü, yeşil elma, enginar, tarhun otu, domates ve maydanozla hazırlanan bu salata, hem doyurucu, hem de son derece pratiktir. Öğle menülerinde ana yemek olarak tüketebilirsiniz.

  1. Tarhunlu Enginar

Enginar, tarhun otu, zeytinyağı ve hardal ile hazırlanan bu yemek, enginar sevmeyenleri bile kendine hayran bırakacak lezzettedir. Hafif bir menü isteyenler için idealdir.

  1. Tarhun Soslu Levrek Balığı

Tarhun otu sos yapımında da kullanılabilir. Tarhun soslu levreği, limon dilimleri ile zenginleştirebilirsiniz. Fırında 20 dakikalık pişirme süresinin ardından sıcak sıcak servis edin.

  1. Tarhunlu Mercan Izgara

Tarhun ve zeytinyağı sosuyla marine edilen mercan balığı, fırın veya ızgarada pişirilir. Zeytinli patates salatası eşliğinde sunulan bu yemek, davet sofralarında da tercih edilebilir.

  1. Tarhunlu Dil Balığı

Tarhunla hazırlayabileceğiniz bir diğer balık ise, dil balığıdır. Yeşil soğan, maydanoz, zeytin ve tere ile zenginleştirilen dil balığını, tavada önlü arkalı bir şekilde pişirebilirsiniz.

  1. Sebze Püreli ve Tarhunlu Tavuk Eti

Tavuk eti, tarhun, patates, brokoli, kırmızı biber ve muskat ile hazırlanan bu yemek, şık sunumu ile akşam menülerinin vazgeçilmezi olacak niteliktedir. 

  1. Tarhunlu Börek

El açması hamurun peynir ve tarhunlu harç ile doldurulmasıyla hazırlanan bu börek, hem kahvaltıda, hem de çay saatlerinde sunulabilir. İsteğe göre sevdiğiniz peynir çeşitlerini kullanabilirsiniz.

  1. Etli Tarhunlu Müceddere Pilavı

Yeşil mercimek, kuşbaşı et ve tarhun otu ile hazırlanan müceddere pilavı, klasik tariflerden sıkılanlar için idealdir. Ortalama 45 dakika içinde sofralardaki yerini alır.

  1. Tarhunlu Hindi Pay

Hindi, bezelye, mantar ve tarhun eti ile hazırlanan bu yemek, ısıya dayanıklı kaplara doldurulur. En üst kısmı milföy hamuru ile kapatılır ve fırında piştikten sonra servis edilir.

  1. Tarhunlu Kırlangıç Pilaki

Kırlangıç balığı, havuç, domates, tarhun ve kaşar peyniri ile hazırlanan pilaki, ana yemek olarak sunulur. Salata ile birlikte servis edebilirsiniz. 

Şunlara da göz atın;

  1. Brüksel lahanalı tarifler
  2. Kaparili tarifler
  3. Bal kabaklı tuzlu tarifler
  4. Değişik kabak yemekleri
  5. Fesleğenli tarifler

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Pastaları: Yeni Yıla Özel 32 Yılbaşı Pastası Tarifi
Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Karton Bardaktan Kahve İçmek Neden Tehlikeli?
Glaze Tekniği Nedir, Glaze Nasıl Yapılır?
2024'te YouTube Kanalımızda En Sevilen 10 Video