Tarhana ile Hazırlanan Yemekler: Pratik ve Farklı 10 Tarhanalı Tarif
Tarhana nedir? Tarhana hangi tariflerde kullanılır? Tarhana ile ne yemek yapılır? İşte, tarhana ile çorba yerine yapabileceğiniz birbirinden lezzetli 10 farklı tarif:

Tarhana, dünyanın ilk fermente çorbasıdır. Türkiye'ye özgü olan bu lezzet, domates, biber gibi farklı sebzelerin karışımından oluşur. Tarhana, yaz aylarının sonlarına doğru hazırlanır ve toz haline getirilir. Kavanozlarda saklanan tarhana tozu, genelde çorba yapımında tercih edilir. Farklı yörelere göre içerisine eklenen malzemeler değişiklik gösterir. Kış aylarının en şifalı çorbalarından biri olan tarhana çorbasını çok sevsek de, bu kez tarhanayı farklı tariflerin yapımında kullanıyoruz. İşte, tarhana ile hazırlanan yemekler:

Tarifi defterinize kaydetmeyi unutmayın; Tarhana çorbası

  1. Tarhanalı Tirit

Tarhana cipsi, buğday ve kırmızı fasulye ile hazırlanan tirit, fırında pişirildikten sonra servis edilir. Hem doyurucu, hem de lezzetli yemeklerden biridir.

  1. Tarhana Kaplı Kfc Tavuk

Tavukların toz tarhanaya bulanmasıyla hazırlanan bu tarif, kızgın yağda kızartıldıktan sonra servis edilir. Yanında sevdiğiniz sosları kullanabilirsiniz.

  1. Seferihisar Tarhanasından Biscotti

Tarhana ile yapabileceğiniz tariflerden biri de, biscottidir. Biscotti yapımında üzüm, zencefil ve ceviz kullanılır. Atıştırmalık olarak servis edilir.

  1. Tarhanalı Peynir Topları

Krem peynir, cheddar peyniri ve galeta unu ile hazırlanan bu tarif, yemeklerin yanında sunulur. Ortalama 40 dakika içinde sofralardaki yerini alır.

  1. Muğla Tarhanasından Sufle

Muğla tarhanası, köy peyniri ve yumurta ile hazırlanan sufle, fırında pişirildikten sonra servis edilir. İçi yumuşak bir kıvama sahiptir.

  1. Uşak Tarhanasından Kraker

Un, susam ve tarhana ile hazırlanan bu kraker, dip sos eşliğinde tüketilir. Çocukların da tüketebileceği, besleyici atıştırmalıklardan biridir.

  1. Beypazarı Tarhanalı Hindi Köftesi

Beypazarı tarhanası, hindi but ve pırasa ile hazırlanan bu köfte, yüksek oranda protein içerir. Ispanaklı sarımsaklı sos eşliğinde servis edilir.

  1. Tarhanalı Kastamonu Çöreği

İç harcı ceviz ile doldurulan Kastamonu çöreği, rulo şeklinde hazırlanır ve ince ince dilimlenir. Çayın yanında afiyetle tüketilebilir.

  1. Kefir ile Tarhanadan Pankek

Nohut unu, kefir ve tarhana ile hazırlanan bu pankek, tavada çift taraflı olarak pişirilir. Yanında garnitür olarak mantar ve yoğurt sosu sunulur.

  1. Yer Elması ile Tarhanalı Akıtma

Tarhanayı kahvaltı sofralarınıza dahil etmek için, yer elması ile birleştirebilir ve nefis bir akıtma yapabilirsiniz. Hazırladığınız akıtmalara, kestane ve labne peynirli sos sürerek servis edebilirsiniz.


Şunlara da göz atın;

  1. Lazanya tarifleri
  2. Pilaki tarifleri
  3. Sebze cipsi tarifleri
  4. Kroket tarifleri
  5. Kajulu tarifler

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Kimler restoran, cafe açmalı veya açmamalı? Şef Murat Bozok'a sorduk
Şef Alp Çekici'den 3 Nefis Tarif
Zahter Nasıl Tüketilir?
13 Kasım 2024 Masterchef: 2. Oyunu Hangi Takım Kazandı?
Neden Yavaş Yemek Hızlı Yemekten Daha Sağlıklı?
Şefler neden uzun şapka takıyor?